Forum

Windows Server Fond...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server Fondation 2008 R2 Sorularım

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
373 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Windows Server Fondation 2008 R2 Sorularım 

Merhaba Arkadaşlar Ben1 Hafta Öncesine Kadar Bir HP Sunucu Satın Aldım.  Windows Server Fondation 2008 R2 İşletim Sistemi Kurdum Ama Servere Henüz Hiç Birşey Kurmadım Yanlış Birşey Yapmayayım Diye Sabit İP Adresimi Türktelekomdan Satın Aldım , Aklımdaki Proje Hosting Firmaları Gibi Ns Adreslerimi Oluşturup Domainlerimi Kendime Yönlendirmek İstiyorum  Ama Henüz Server Hakkında Hiç Bir Bilgim Yok Bana Bu Konu Hakkında Ayrıntılı Olarak Yardım Edebilecek Arkadaşlar Varsa Çok Sevinirim .

 Teşekkürler İyi Forumlar.... 

 
Gönderildi : 05/04/2012 02:44

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Domainleri aldığınız yerden ns kayıtlarınızı girin. NS kayıtlarınıza kendi ipnizi girin. Dns serverınızda da ilgili zone oluşturun ve ns kayıtlarını burada oluşturun. Ancak dns server dışarı açık olmalıdır. Ns kayıtları değiştikten sonra, içerde mail server ya da web server kurabilir, yayınlayabilirsiniz.

Telekom tarafında ip adreslerinizin sabit olması gerekir. Mail server kuracaksanız telekom tarafında 25 portu açtırmanız ve reverse-dns[at]turktelekom.com.tr adresine mail gönderip reverse lookup kaydını açtırmalısınız. Yalnız telekom ipleri çok fazla blackliste girmektedir.

Keyifli çalışmalar.

 

 
Gönderildi : 10/04/2012 20:18

Paylaş: