Forum

Win Srv 2008 R2 Fil...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win Srv 2008 R2 File Permision Hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
326 Görüntüleme
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhabalar;

Server 2008 üzerinde bazı  ofis 2010 (Word ve Excell) dosyalarına kullanıcı bazlı erişim izni vermem gerekiyor.Aynı folder altındaki dosyalara farklı farklı kullanılar için modify read vs gibi. haklar verilecek. Yukardan folder üzerinde bu kullanıcıları bir grup altında topladım ve list hakkı verdim.Dosyalar üzerinde de ayrı ayrı mesela a dosyası için x kullanıcısına modify,b dosyası için y kullanıcısına read hakkı vs gibi.Şimdiye kadar permisionları hep folder bazında verdim.Bu şekilde yaptığım zaman mesela modify hakkı verdiğim a dosyasını açan kullanıcı bir değişiklik yapıp kaydetmek istediğinde access denied mesajı alıyor.Bir türlü anlamadım.Farklı farklı şekillerde denedim.Klasörde modify dediğim zaman bir sorun olmuyor ama klasör bazlı yetki vermek benim sorunumu çözmüyor.Dosyalar birbirine linkli ve farklı klasörler altında tutulamıyor.(Çeşitli formullerden dolayı) Nasıl düzenleyebilirim?

 
Gönderildi : 04/03/2012 20:12

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Merhaba,

Bunu test etmek için tavsiyem bir test kullanıcısı oluşturun ve onun üzerinden gerekli testleri yapın. Kullanıcıya dosyaların bulunduğu klasör üzerinden modify yetkisi verin ve dosyalarda bu yetkinin uygulandığını teyit edin. Sonrasında çalışıp-çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Modify yetkisi olan bir kullanıcıyı tüm dosyalarda yetkilendirdiniz mi? Security kısmında Advanced kısmında detaylı yetkilendirme denediniz mi?

 

 
Gönderildi : 05/03/2012 14:33

Paylaş: