Forum

Permission Group İl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Permission Group İle Klasör İzinlerinin Düzenlenememesi Hakkında

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
527 Görüntüleme
(@FeritDOGAN)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Server 2008 R2 Dosya Sunucumuz içerisinde permission group'lar ile klasör izinlerini yeniden yapılandırdık.
İlk anda sıkıntı yaşanmadı.Sonrasında sunucu üzerinde paylaşıma açık olan Finans klasörü için, Finans-Write şeklinde tanımlanan klasör izinlerini dağıttığımız gurup içerisine yeni bir kişi daha eklediğimizde bu izin bazen hiç geçerli olmuyor bazen de nerdeyse bir gün sonra geçerli oluyor.



Bu konu ile ilgili net bir kontrol noktası bulamadım. Registry değerleri içerisinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NTDS\Parameters) Hierarchy Table Recalculation Interval anahtarı ile ilgili bir kaç makale buldum ama emin olamadım.


Bu durumu daha önceden yaşamış yada kontrol etmemiz / değiştirmemiz gereken bir nokta hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
Şimdiden çok teşekkürler,

 
Gönderildi : 06/02/2012 14:54

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhabalar

Active directory yapınız nasıl. Tek bir DC mi var ortamda? Eğer birden fazla dc var ise replikasyon tarafiğinde bir sıkıntı varmı ?

File server ve DC ler aynı networktelermi yada sıkıntı yaşayan kullanıcılar da aynı networkteler mi ?

Anlattığınız kadrıyla ben sorununuzun File Server paylaşımları ile değil Active Directory yapınız ile alakalı olduğunu düşünüyorum. 

 
Gönderildi : 06/02/2012 16:26

(@FeritDOGAN)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Aynı site içerisinde aynı networkte 3 adet DC bulunmakta. Replikasyonları kontrol ettiğimde bir sıkıntı görünmüyor.Yeni bir kullanıcı oluşturup o an file server da klasör özelliklerinden yeni kullanıcı için yetki tanımlayabilirken, gurup içerisine kullanıcı ekleyerek izinleri güncelleyemiyorum ?

Sizin düşündüğünüz gibi replikasyonları kontrol edip manuel olarak da tetikledim ve kontrol ettim, ama çözüme ulaşamadım malesef.

File Server içinde klasör izinlerindeki grup üyeliklerinin güncellendiği bir zaman aralığı mı var acaba ?

 
Gönderildi : 06/02/2012 18:47

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Selam

DC ler de problem olmadığına göre benim konuyla ilgili bir diğer tezim Client tarafında ilgili klasörler cache leniyor olabili mi ? Paylaşım ayarlarından ve client tarafından kontrol edebilirmisiniz ?

 İyi Akşamlar 

 
Gönderildi : 07/02/2012 00:58

Paylaş: