Forum

SERVER 2008 DOMAIN ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SERVER 2008 DOMAIN USER

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@enesiscan)
Gönderiler: 66
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

MERHABALAR 4 AY ONCE KURULAN DOMAINDE SISTEME EKLI OLAN KULLANICILAR PROGRAM EKLEME KALDIRMA - DONANIM KALDIRMA YUKLEME YAPAMIYORLARDI. SIMDI O KISITLAMA ISLEM GORMUYOR.YAPTIĞIM BI DENEMEDE KULLANICILAR DUVAR KAGIDINI DEGISTIREMIYORDU. GPO DAN IZIN VERDIM CLIENT TE GPUPDATE / FORCE KOMUTUNU CALISTIRDIM VERDIGIM IZIN AKTIF HALE GELDI.BU KULLANICILARI BI YAPISAL BIRIM IN ICINE TOPLANIK HALDE.KULLANICILAR IP LERINI DEGISTIREBILIYORLAR.

ESKI STANDART KISITLAMALARI NASI UYGULAYABILIRIZ.

YARDIMLARINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER..

 
Gönderildi : 28/01/2012 23:43

(@mehmet.demir52)
Gönderiler: 339
Reputable Member
 

Merhaba, Sanırsam Default GPO değişiklik yapıp bundan dolayı oluşmuş geri yüklemek gibi bir seçenek değil Yeniden GPO ayarlayıp tekrar gpupdate /force kullanıcılara test etmeniz gerekecek

kolay gelsin

 

 
Gönderildi : 29/01/2012 00:35

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,

 Anlattığınıza göre domain içerisindeki kullanıcılar bilgisayarlarında Administrators grubuna üye oldukları için yönetimsel faaliyetleri yapabiliyorlar. Bu durumu düzeltmek için GPMC konsolundan domain'e bagli bir GPO olusturun. Edit seçeneği ile bu GPO ayarlarında Computer Configuration altinda Policies altinda Windows Settings altinda Security Settings altinda Restricted Groups'a kadar gelin. Restricted Groups üzerinde sağ tuş Add Group tıklayın ve Administrators grubunu ekleyin. Karşınıza gelen Administrators Properties ekranında Members of this group kısmında sağdan Add butonuna basarak Administrator kullanıcısını ve domain içerisinden de Domain Admins grubunu ekleyin. OK ile onaylayin. Sonrasinda da bir client bilgisayarina gidip gpupdate /force ile policy ayarlarini almasini tetikleyin. Daha sonra client bilgisayarini yeniden başlatın ve standart kullanıcı hesabı ile logon olun. Artık eski yönetimsel faaliyetleri yapamadığınızı göreceksiniz.

iyi çalışmalar,

Mesut ALADAĞ.

 
Gönderildi : 29/01/2012 01:47

(@enesiscan)
Gönderiler: 66
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar sorunu çözdüm.bilgiişlem elemanı domain admin kullanıcısınla login olup login olunan ad kullanıcısını local admin grubuna eklemiş.Sebebinide hp laserjet 1020-1018 yazıcılarda paylaşıma verildiği zaman sık sık pc de yazdırma biriktiricisi duruyormuş.nette yaptığı araştırma bır yontem belırtılmış bu sekılde olumlu sonuç almış.

bu yazıcı sıkıntısını neden yapabilir..?

 
Gönderildi : 30/01/2012 02:18

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Merhaba , anladığım kadarıyla yazıcı birikterme servisini restart edebilmesi için kullanıcıya kendi makinasında yetki vermiş.Kullanıcının makinasnda C:\Windows\System32\spool\PRINTERS içerisinde biriken dosyalar var ise silin.Tahminimce makinada virus var.Combofix ile taratın.Yazıcı biriktirme servisini restart edin.

 
Gönderildi : 30/01/2012 02:52

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba Mesut hocam

Bu durumda ne yapmış oluyoruz. bu policy uygulanan kullanıcılara administrator ve domain admin hakkı vermiş olmuyormuyuz. 

 
Gönderildi : 30/01/2012 13:15

(@enesiscan)
Gönderiler: 66
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

BU YAZICI SIKINTISI NI GENELLIKLE BOYUTU BUYUK OLAN PDF DOSYALARINI YAZDIRIRKEN YAPIYORMUŞ.DEDIGINIZ GIBI SYSTEM 32 ALTINDAKI PRINTERS DOSYASINA BAKTIM HIC BIR DOSYA YOK  NETTE YAPTIĞIM ARAŞTIRMADA 1018 - 1020 TIP YAZICILARDA HEP BU SKINTI YAŞANIYORMUŞ.BU TİP SİSTEMLERDE DAHA ÇOK NETWORK DESTEKLİ YAZICI TERCİH EDİLMESİ ÖNERİLİYOR.SISTEMI BI KAC LISANSLI VIRUS PROGRAMI ILE TARATTIM VIRUS BULMADI.BU YAZDIRMA BIRIKTIRICISINI HATA OLDUĞU ZAMAN YENIDEN BAŞLATCAK ŞEKİLDE DOMAIN KULLANICISINA BI IZIN VERILEBILIYOR MU?

 
Gönderildi : 31/01/2012 03:49

Paylaş: