Forum

policy ile program ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

policy ile program ekle kaldırma yetkisini alma

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,448 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Denetim masasında program ekel kaldırma kısmına tıklanınca programları görebilir ama kaldırmaması için policy den hangi ayr yapmak lazım 

 
Gönderildi : 07/12/2011 13:57

(@sadikkaya)
Gönderiler: 132
Estimable Member
 

Merhaba,

Eğer kullanıcı sadece domain user grubu üyesi ise zaten program kuramaz veya kaldıramaz. Bunun için ekstra bir policy uygulamanıza gerek yoktur. Ayrıca oturum açtığı bilgisayarda administrators grubuna da üye olmaması gerekir.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/12/2011 15:22

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba

zaten sorun orada kullanıcılar kullanılan programdan dolayı admin yetkisine sahip 

 
Gönderildi : 07/12/2011 18:05

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Group Policy ile Program-Ekle kaldırı kapatabilirsin ama Program-Ekle kaldırı görüpte programları kaldıramasın diye bir şey yok. Normal User olması gerekiyor onun için.

 

Ayrıca herkes bilgisayarında admin yetkisine sahipse çokta yapabilceğin bir şey yok. Sonuçta kedileride  Çalıştır a gelip gpedit.msc diyerek Policyleri düzenleyebilir.

 
Gönderildi : 07/12/2011 18:20

(@sadikkaya)
Gönderiler: 132
Estimable Member
 

Merhaba,

Çalıştırdıkları programdan dolayı kullanıcılar admin demişsin. Bence şunu denemelisin. Programın kurulu olduğu dizinde kullanıya yetki ver. Daha sonra kullanıcıyı administrator grubundan çıkart. Bu şekilde programı test et. Eğer program çalışırsa kullanıcıların tamamını administrator grubundan çıkartırsın.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 07/12/2011 18:34

(@TanerCort)
Gönderiler: 45
Eminent Member
 

Merhaba

Denetim masasında program ekel kaldırma kısmına tıklanınca programları görebilir ama kaldırmaması için policy den hangi ayr yapmak lazım 

 

Bildiğim kadarıyla Programları görsün ama kaldıramasın diye bir ayar yok. Denetim masasına girişi tamamen yasaklayabilirsiniz veya Denetim masasındaki Program ekle/kaldır vs. tüm appletleri tek tek istediğinizi gösterebilir veya göstermeyebilirsiniz.

Kullanıcılarınızın admin yetkisi olduğunu söylemişsiniz. Umarım domain admin yetkisi yoktur. Kullanıcılara local admin yetkisi verseniz program çalıştırmak için yeterli olması gerekir diye düşünüyorum. Kullanıcılar Local admin olsa bile Policy ile Denetim masası ile ilgili yukarıda bahsettiğim gibi kısıtlamalar yapabilirsiniz.

Sisteminizin Windows Server 2008 olduğunu düşünerek yazıyorum. User Configuration > Policies > Administrative Templates > Control Panel içerisinde Prohibit access to the Control Panel  Policy ayarını Enabled yaparsanız Denetim masasına girişi tamamen yasaklayabilirsiniz. 

Denetim masasındaki belirli öğeleri gizlemek için Hide specified Control Panel items Policy ayarını Enabled yapın show butonuna tıklayın. Add butonuna tıklayın ve appwiz.cpl ekleyin. Bu şekilde kullanıcılar denetim masasına girebilir ama Program ekle kaldır seçeneğini göremezler.

Denetim masası araçları:  http://support.microsoft.com/kb/192806  

 
Gönderildi : 07/12/2011 20:54

Paylaş: