Forum

Uzaktan bağlandığım...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uzaktan bağlandığım SQL servera log in olamıyorum

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
363 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Kendimizi geliştirmek için arkadaşla bir server kurduk 2008 R2. 

 

Uzaktan erişim sağladı. İlk önce admin olarak yani kendi hesabıyla. ben uzaktan log olunca onun masa üstünü kontrol edebiliyordum. 

Sonra başka bir hesap açtı ( ridvan adıyla ) uzaktan erişim için ama yine admin yetkileriyle.

 

herneyse bu sabah 5 de kalktım ve 3 defa sql server kurdum. Sonuncu sürümü Datacenter olan 2008 R2. Ama kurulumu administratör olarak girdim ( ridvan hesabından değil ). 

 

kurulum bitti ve sa kullanıcı adı ve yazdığım şifreyle SQL auto... ( sql taraflı kimlik doğrulama ) yönetimyle Sql sisteme login oldum.

 

fakat şimdi ridvan hesabından uzaktaki makinaya bağladım. Kurulumum duruyordu ama sa kullanıcı adı ve şifreyi girmeme rağmen login olamadım. hatayı nasıl düzeltebilirim :S  

 

Ekleme : Şimdi administrator olarak log oldum. Database üzerinde kendime sql log hakkı oluşturdum  Ridvane adında. Orada bağlatı tipini sysadmin yaptım . administrator olarak log olduğum uzak erişimi sonlandırdım . Tekrarında ridvan olan diğer hesapla uzak makinaya bağlandım ve bu sefer orada  studioya ridvane kullanıcı adı ve kendi verdiğim şifreyle sql autho... moduyla log oldum. sysadmin olduğum için herşeyi yapıyorum. 

 

ama  sormak istediğim neden ilk seferde böyle birşey oldu , kullanıcı adı sa ve şifresini girdiğim ilk isimle neden çalışmadı ? 

 
Gönderildi : 26/11/2011 17:20

(@kenanilgun)
Gönderiler: 544
Üye
 

Peki şu durumda sanırım bağlantılarınızın normal şekilde olduğunu belirtmişsiniz "sysadmin" olduğunuz için şuandaki durumunuz normale döndü ise farklı ne tür bir sorun var.

Bunu göz önüne almazsak? 
"ama  sormak istediğim neden ilk seferde böyle birşey oldu , kullanıcı adı sa ve şifresini girdiğim ilk isimle neden çalışmadı ? " 

 
Gönderildi : 27/11/2011 18:00

Paylaş: