Forum

Group Policy ile in...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Group Policy ile internet çıkışını kapatmak

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,308 Görüntüleme
(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Server 2008 üzerinde kurulu bir domainim var ve farklı bir sunucuyu terminal services server olarak yapılandırdım.Uzak masaüstü ile sistemime bağlanan kullanıcılar için yazdığım internet erişim policy si vardı.Bu policy de proxy olarak farklı bir ıp göstermiştim ve interneti kapatmıştım.Ancak şu anda kullanıcılar OWA üzerinden mail kullanmaya başladılar ve proxy i kaldırmak zorunda kaldım.Şu durumda sadece OWA urlsine girebilmelerini ve diğer tüm sitelere erişmelerini istemiyorum.Policy leri biraz kurcaladım ancak bir sonuca ulaşamadım.

Kolay gelsin.İyi günler. 

 
Gönderildi : 19/07/2011 15:31

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Çözümü biraz kurcalayarak buldum.Policy ayarlarından İnternet Explorer Maintenance - Connection Setting - Import the current connection settings from this machine - Modify Settings - Lan Settings - Use a proxy server .... seçilir.Adres ve port kısmına sallama adres ve port yazılır.Alttaki Bypass Proxy server for local addresses seçilir.Advanced ten Exceptions kısmına  https://ssssss.aaaaaaaa.local yazılır. ( https://ssssss.aaaaaaaa.local/owa yazınca kabul etmedi bilginize.Sadece sunucu adı ve domain adını kabul etti).

Sorun çözülmüş  oldu.Şu anda kullanıcılar sadece OWA larından maillerine bakabiliyorlar. 

Kolay gelsin iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 19/07/2011 16:26

(@abdullahissever)
Gönderiler: 86
Trusted Member
 

Bu şekilde sonuca ulaşamazsın. Düzgün ve güçlü bir firewall ya da ISA Server kullanman gerekiyor.Detaylı bilgi için www.cozumpark.com adresinden ISA Server'i inceleyebilirsin...

 
Gönderildi : 03/11/2011 15:45

Paylaş: