Forum

Server file problem...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server file problemi

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@serkandari)
Gönderiler: 124
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşalar,

2008 server üzerinde domain yapısı var. 30 adet de client de domine alınmış şekilde. server üzerinde şirkete ait dosyalar var.bu dosyalar kullanıcı yetkileriyle paylaşılmış durumda.bir kullanıcı bazı dosyların içerine yeni bir klasör oluşturduğunda klasör aslında oluşuyor herhangi bir hata vermiyor ama görünmüyor.sonra mause ile sağ klik yenile dediğimizde klasör gelmiş oluyor, yada bir dosya ismi değiştirdiğimizde, değişmemiş olarak gözüküyor yenile deyince değişiyor.

Bu konu hakkında fikri olan varmıdır acaba ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum, kullanıcının o klasör üzerindeki yetkileri kontrol ettiğimde herhangi bir sıkıntı gözükmüyor hatta yetkileri kaldırım yeniden oluşturdum ama değişen bişey yok.

 

şimdiden teşekkürederim 

 
Gönderildi : 02/07/2011 12:54

(@mehmet.demir52)
Gönderiler: 339
Reputable Member
 

Merhaba;

Virüs diye düşünuyorum veya ilk kurdugunuz zmandarn beri bu şekilde mı

 
Gönderildi : 02/07/2011 14:43

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Merhaba,

Burada kastınız sistemde bulunan sadece 1 kullanıcı mı?  yoksa tüm kullanıcılar mı? Eğer 1 kullanıcı ise Sunucu dışında bu kullanıcıya bir paylaşım hakkı verin ve aynı işlemleri deneyin. Aynı sorunla karşılaşırsanız kullanıcı bilgisayarında sorun olduğunu tespit etmiş olursunuz. Aksi taktirde bu işlem yapıldığında sunucu üzerindeki event 'ları inceleyin.

Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 02/07/2011 15:13

(@serkandari)
Gönderiler: 124
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Günaydın arkadaşlar incelemelerde bulunduğumda server üzerinde kullanıcnının yetkili olduğu 3 adet klasör var bunlardan sadece 2 tanesinde ve alt kalsörlerinde yapıyor.diğerinde bir sıkıntı yok. bende başka bir deneme klasörü oluşturup kullanıcıya herzaman ki yetki işlemini yaptım onda da bir sıkıntı görünmedi. şimdi sıkıntılı olan 2 klasör de de yetkileri kaldırıp tekrar oluşturacam bakalım ne olacak.sizlerin fikileri nasıldır bu konuda  

 
Gönderildi : 04/07/2011 12:09

(@fatihkaytanci)
Gönderiler: 75
Trusted Member
 

Klasorlerini tekrar oluşturup testini yapabilirsiniz ? izinleride kontrol ederek.


Çalışıyor dediğiniz klasore bilgilerinizi taşıya bilirsiniz.

 
Gönderildi : 04/07/2011 12:36

(@serkandari)
Gönderiler: 124
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar sorunu çözdüm. ilk önce iki klasörde de tüm yetkileri kaldırdım, kullanıcı üzerinde oluşturduğum kısa yollarıda sildim.Tekrar yetkilendirmeyi yapıp kısa yolları oluşturdum şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor.Hepinize çok teşekkürederim.

 

Saygılar 

 
Gönderildi : 04/07/2011 13:29

Paylaş: