Forum

Server 2008 R2 Sp1 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 R2 Sp1 Logon Olunduğunda Mavi Ekrana Düşüyor

18 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
311 Görüntüleme
(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


kullanmakta olduğum server 2008 r2 sp1 yüklü makinede aynı zamanda exchange 2010 sp1 yüklü.


Şu anda makine çalışıyor ancak makine başından veya rdp ile bağlanmaya çalıştığımda mavi ekran düşüyor.


Bu sorunla karşılaşan veya çözümünü bilen var mıdır?

 
Gönderildi : 31/03/2011 12:31

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Mavi ekran hata kodu nedir ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 31/03/2011 13:17

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 


Merhaba,


Mavi ekran hata kodu nedir ?



 


?psid=1

 
Gönderildi : 31/03/2011 13:44

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

bunun için ilgili fix' i yüklemeniz yeterli

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;976527&sd=rss&spid=14498

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 31/03/2011 17:14

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için teşekkür ederim hakan hocam.


Bunu log on olamadığım için,güvenli kipten mi yüklemem gerekecek,yoksa bir şekilde yüklemem mümkün müdür?


Hali hazırda çalışıyor ancak log on sırasında mavi ekrana düşüyor çünkü.

 
Gönderildi : 31/03/2011 17:42

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hakan hocam selamlar,


hotfix güvenli kipte çalışmadı.


Log on olduğumda da mavi ekran yiyorum.


Nasıl yükleyebilirim bu hotfix i.

 
Gönderildi : 31/03/2011 22:27

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

rdp ile logon olduğunda da mı aynı sorun oluyor ?

güvenli kipte başlattıktan sonra gereksiz sevisleri kapatıp logon olmayı denermisin.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 01/04/2011 00:16

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Evet hocam,rdp ile de bağlanınca aynı sorun oluyor.

Güvenli kipte sorun yok,açıyor ancak yükletmiyor.

Gereksiz servislerden kastınız nedir.

Üzerinden exchange 2010 var.

 
Gönderildi : 01/04/2011 04:23

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

o zaman bu soruna neden olan yazılım veya sürücüyü kaldırın sonra yamayı yükleyin ve en son olarak bu sürücü veya yazılımı bir daha yükleyebilirsiniz

This computer has a third-party application installed that uses the Windows Filtering Platform (WFP) callout driver.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 01/04/2011 12:02

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Günaydın hakan hocam,


soruna neden olan yazılımın ne olduğunu nasıl tespit edebilirim.


Kendi makinem üzerindeki computer management dan,o server a connect olup event lerine baktığımda ilgi çekici bişeyler göremiyorum.


Sadece aplication log larda public folder replikasyonuyla alakalı bir hata var.


 

 
Gönderildi : 01/04/2011 12:14

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

basit olarak en son ne yüklediniz veya ne yaptıktan sonra bu sorun oldu ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 01/04/2011 13:07

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Aslında bişey yapmadım hocam,


sadece bu hafta başı sunucuya supervizor kart taktım,uzak erişimle alakalı,bu hata oluncada çıkarttım.


Oda  sürücü istemeyen bir donanım esasen.


peki bu fix i veya önereceğiniz diğerlerini wsus yardımıyla yükleme şansım var mı.

 
Gönderildi : 01/04/2011 13:25

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Sorun bu olsa gerek ki sürücü istemiyor dediğiniz şey muhtemelen internet üzerinden indirmiştir kontrol edermisiniz aygıt yöneticisi üzerinden,

bir tavsiye daha

güvenli mod ile açın ve msconfig üzerinden ms olmayan tüm servisleri durdurun yine logondaki tüm kutucukları kaldırın ve sunucuyu yeniden açın muhtemel sorun yaşamıyor olmanız gerekli

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 01/04/2011 14:30

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar hakan hocam,


dediğiniz gibi msconfig den ms olmayan tüm servisleri durdurdum ancak yine de sonuç alamadım.


Halen rdp ile bağlandığımda mavi ekrana düşüyor.

 
Gönderildi : 02/04/2011 15:32

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

Ortamda SCCM var ise onun üzerinden yükleyebilirsin, yoksa powershell veya pcexec ile yükleyebilirsiniz.

PSH>([WMICLASS]"\\10.10.10.10\root\cimv2:win32_process").create("cmd.exe /c "c:\\WindowsServer2003-KB941644-x86-ENU.exe /quiet /norestart" /q")

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/04/2011 20:47

(@TarikEkmekci)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar hocam,

ortamda sccm yok diğer dediğiniz program free mi.

 

 
Gönderildi : 04/04/2011 01:18

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32136
Illustrious Member Yönetici
 

powershell bir komut seti zaten, psexec için link

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897553

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/04/2011 02:09

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
 

Merhabalar; sorununuz çözüldü mü bilmiyorum ama bu sorun benim başıma adobe flash player otomatik yüklendikten sonra gelmişti, açılır açılmaz görev yöneticisine girme ihtimaliniz varsa adobe'yi sonlandırın bir de böyle deneyin, kolay gelsin.

 
Gönderildi : 06/06/2011 19:45

Paylaş: