Forum

uzak masaüst&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

uzak masaüstü veriabanna bağlanma

9 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,064 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

uzakmasaüstü veritabanına nasıl bağlanabiliriz acaba.


okulumuzda 3 ayrı internet çıkışı var. birinde bulunan access ve sql veri tabanlarına nasıl bağlanabilriiz. hangi portları kullanıma açmalıyız. veritabanlarna kayıt düznleme silme işlemleri yapılacaktır.

 
Gönderildi : 20/02/2011 17:00

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32988
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Makaleleri okumanızı tavsiye ederim ancak port açarak db leri tüm internetle paylaşmak çok riskli bir durum, bu nedenle tavsiyem vpn yapmanız olacaktır.

Veya yine sorunuz forumda pek çok kez tartışıldığı için arama yaparakta standart portları öğrenebilir veya bu portların nasıl değiştirileceğinide görmüş olursunuz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/02/2011 17:34

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Bu bağlantı şeklinin adı uzakmasaüstü değil.


Access'e port ile direkt olarak bağlantı kurulmaz; dosya paylaşımı yapmalısın.


SQL Server'a TCP ile bağlanacaksan SQL Server konfigürasyonunda TCP özelliğinin aktif olduğunu öğrendikten sonra -eğer varsayılan port bu aktifliğin öğrenildiği ekrandan değişikliğe uğratılmamışsa- 1433 no.lu porttan bağlanabilirsin.


Ancak ne ile bağlanmaya çalışacaksın, nereye bağlanacaksın, nerede bağlanacaksın, ne amaçla bağlanacaksın. Bence önce kendine bu soruları sor ve yanıtlarına öyle ulaşmaya çalış; çözüme daha rahat ulaşırsın.

 
Gönderildi : 20/02/2011 17:37

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

öğrencilerin okulumuzda bulunan veritabanına bağlanıp gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz. bunu yapmanın en güvenli ve en hızlı yönü bizim için de önemli. bu arada sitede nasıl rama yapabilriiz veritabanı bağlantısı ile ilgili olrak

 
Gönderildi : 21/02/2011 12:54

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

formda veritabanı paylaşım diye arattım ancak istediğim sonucu alamadım. diyelimki bilgisyaarımızın c:\db altında dosya.mdb isimli veritabanımız var. paylaşıma açık ve gerekli izinler tanımlı. öğrenciler bu veritabanına bağlanmak istediklerinde ne yapmaları gerekiyor. programımız masaüstü programı vbasic te yapıldı. okulunj bilgisayarının ip adresi lazımmı bu ip adresi sabit olmalımı bağlantı yapılırken nasıl yazılmalı. program içinde ado ile bağlantı kullanılıyor. odbc ile nasıl yapılabilir

 
Gönderildi : 21/02/2011 15:32

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32988
Illustrious Member Yönetici
 

Bu konuda öncelikle vpn ile bağlantı kurmanızı öneririm, db bir dosya olmadığı için ona direk dosya erişimi üzerinden bağlanamazsınız, bir sql server bu db yi kullanıyor ve uzak kullanıcılarda sql server a odbc den veya management studio ile bağlanmalı .

1 - vpn için sisteminizi kontrol edin geeksinimleri makalelerden öğrenebilirsiniz

2- içeride eğer sql var ise ve vpn yapmak istemiyorsanız sql kurulu makinede firewall u kapatın ve modemden bu makine için 1433 nolu portu yönlendirin, sql üzerinde uzaktan bağlanacaklar için mixed mode authentication ayarlı iken sql kullanıcıları oluşturun ve kimlik bilgisini uzak bağlantı için kullanıcılarınız ile paylaşın veya windows kullanıcıları tanımlayıp öncelikle server a sonra bunuları sql üzerindeki veri tabanları için ilişkilendirin.

uzak makinede ise denetim masası yönetimsel araçlardan okulun sabit ip adresi üzerinden ilgili db ye bağlantı kurabilirsiz.

Bu konuda yazılacak çizilecek çok şey var ama forumdan hepsinin anlatılması mümkün değil, tavsiyem bütçeniz var ise bir kere danışmanlık alın ve öğrenin yok ise öncelikle vpn makaleleri, sonra sql makalelerini okuyunuz.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 21/02/2011 23:07

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Bahsettiğiniz dosya bir MDB dosyası olduğu için buradaki sorunun SQL Server'a bağlanma değil MS Access veritabanına bağlanmak olduğunu kabul edelim.


Kullanıcılarınızın öğrenci olduğunu düşünecek olursak öğrenci (bundan sonra istemci olarak anılacak) tarafından karmaşık bağlantı yöntemleri ve konfigürasyonlar talep etmemiz problemi daha da büyütecektir.


Okulda bulunan MS Access dosyasına ulaşmalarını sağlamak için okul tarafında (ki bundan sonra buraya sunucu olarak bahsedeğim) mevcut access dosyasını kullanarak istemcilere ulaştıracak olan yeni bir uygulama oluşturmalısınız. Bu uygulamanın görevi sunucudaki access dosyasını dışarıya yayınlamak olacak ve MS access veritabanı dosyasına bağlanmak için yine ADO bileşenlerini kullanacak. İstemcilere yayın yapmak için DataSnap bileşenlerini ya da SOAP bileşenlerini kullanabilirsiniz. Tavsiyem DataSnap bileşenlerini kullanmanız olacaktır. Bunun haricindeki alternatif (DevExpress Framework, RemoteObjects, Astanet, ICS -internet component suite- gibi) 3. parti yöntemleri de, eğer daha iyi kullanabildiğiniz bir yöntem varsa, kullanabilirsiniz.


İstemci tarafındaki uygulamada da ufak bir değişiklik (belki de ekleme) yapmalısınız. Bu taraf da yine ado bileşenlerini kullanarak bu sefer yerel ağdaki veya bilgisayardaki dosyaya değil de sunucunuzdaki uygulamaya bağlanarak ondan verileri almak isteyecek. Bunun için yine DataSnap bileşenlerini kullanabilirsiniz (eğer sunucu tarafında alternatif bir metod kullandıysanız burada da o yöntemin karşılığını kullanmalısınız).


Bu uygulamalar sayesinde öğrencilerinizin tek yapması gereken sizin dağıttığınız uygulamaya çift tıklamak olacak ve sizin uygulama için oluşturacağınız şifreyi kullanarak (güvenliği arttırmak için kendimiz uygulamaya bağlanma şifresi koyuyoruz) bağlantıyı sağlayacaklar. Hatta eğer uygulamayı tamamlarsanız öğrencilerin e-okul kullanıcı adı ve şifreleri ile bağlanmalarını sağlayarak değişik bir güzellik yapabilirsiniz.


IP adresiniz sabit olmak zorunda değil. Okulların çok az bir kısmının sabit IP'si oluğunu düşünüyorum. Bu durumda istemci yazılımlarınızın sunucu tarafına bağlanabilmesi için DynDNS gibi bir servisten hizmet alabilirsiniz. Böylece sunucunuzun IP'si değişse de istemcileriniz bu değişiklikten etkilenmeden sunucuya bağlanacaklardır. IP sabitse zaten böyle bir dert de olmayacak.


Son olarak, sunucu tarafındaki uygulamanızda kesinlikle standart portları kullanmayın.


"Ben illa SQL Server'a bağlanmak istiyorum" diyorsanız onun için de bir fikrim var ama tavsiye etmediğin için henüz paylaşmak istemiyorum.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 22/02/2011 13:03

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

data snap nedir internette araştırdım pe bir şey anlamadım. access ile bunu nasıl kllanabiliriz

 
Gönderildi : 22/02/2011 22:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

sunucu tarafında datasnap nasıl oluşturabiliriz. bununla ilgili yararlanabileceğimiz bir makale adresi önerirseniz seviniriz

 
Gönderildi : 19/05/2012 18:02

Paylaş: