Forum

Windows 2008 AD yen...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2008 AD yeni bir lokasyona kurulumu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
331 Görüntüleme
(@ugurturkmen)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Çözüm parkı uzun zamandır takip ediyorum, çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve bilgisi olan arkadaşlardan aşağıdaki konuda yardımcı olmalarını bekliyorum.


İstanbuldaki yerleşimimizde kurulu bir windows 2003 server üzerinde çalışan domin yapım var ad aktif durum. Adapazarında bulunan lokasyonumada bir windows 2008 server kurucam ve oda file server olarak adapazarı için için hizmet verecek. Yalnız benim istanbuldaki bazı kullanıcılarım hafanın belli günlerinde notebooklarını alıp adapazarında çalışıyorlar. Kullanıcı adapazarına gittiğinde ordaki server'a nasıl bağlanacak. Adapazarındaki server'a bağlanırsa bilgisayarında yei bir profil oluşsun istemiyorum.


Adapazarına kurmayı düşündüğü windows 2008 server'  i nasıl yapılandırmalıyım. Umarım yapmak istediğim işi doğru bir şekilde anlatabilmişimdir.


 Yardımlarınızı bekliyorum.


 

 
Gönderildi : 01/02/2011 21:18

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

eğer bu iki ortam arasında bir bağlantı kurma şansınız varsa en azından site-to-site vpn, ikinci dc veya child domain gibi bir tanımla adapazarı sunucusunu kurabilirsiniz. böyle bir şansınız yoksa adapazarına yeni bir  forest içerisinde yeni bir domain kurun. gidip gelen kullanıcılarınız için orada da kullanıcı hesapları açın. kullanıcıların pclerinde "control userpasswords2" komutuyla manage passwords altından adapazarı sunucusunun adı ve şifresi girin. kullanıcılarınız o domaini gördükleri zaman bu yeni şifrelerle, burdayken de zaten kendi şifrelerinin el verdiği şekilde giriş çıkış yaparlar.


sürekli olarak şifre sorulmaz. 

 
Gönderildi : 01/02/2011 22:17

Paylaş: