Forum

Quorum Disk Error
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Quorum Disk Error

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
649 Görüntüleme
(@muzafferboyaci)
Gönderiler: 99
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


3 Nodu bulunan bir Cluster Yapısı kurduk. Quorum Disk'ide San üzerinde 1 Gb bir alan oluşturarak Node and Disk Majority seçeneğiyle belirttik. Fakat bir kaç gündür Failover Cluster mmc konsoluna girince Cluster'a bağlanmıyor. Manage yapıp Cluster ismini belirtince bağlanıyor. Cluster'i Validate yaparak sonuçlara baktım, quorum disk üzerinde hatalar gördü. Quorum'u Node Majority'e çekince hatalar giderildi. Tekrarında Node and Disk Majority'e çekince tekrar hatalar çıkıyor. Ne yapmam gerekiyor.


 Selamlar.

 
Gönderildi : 27/01/2011 14:46

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

node sayınıza göre iki seçenek arasında bir fark yok. yani her ikisinde de bir nodeunuzun düşmesi durumunda yola devam edebiliyorsunuz. cluster bağlanamama dnsinizden de kaynaklanıyor olabilir.


quorum üzerinde çıkan hatalar neler? bir de hata gördüğünüz zaman quorum sahipliği hep aynı sunucu üzerinde mi? mesela birinci sunucunuzda mı hata alıyorsunuz. sunucu özellikleriniz, driverlar firmwareler 3 sunucuda da aynı mı? quorum bulunduğu yer csv ile aynı disk ünitesi üzerinde mi? quorum hatası gördüğünüzde hiç live veya quick migration denediniz mi? denediyseniz aldığınız sonuç nedir?

 
Gönderildi : 28/01/2011 00:30

(@muzafferboyaci)
Gönderiler: 99
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cluster sorunu Dns üzerinden kaynaklanmıyor. Ping attığım zaman normal şekilde ping gerçekleşiyor. Sanırım dns üzerinde Cluster'a özel A kaydından başka kayıt yok. Önerilen Quorum yapısı budur diyerek Node Majority'e geçmemizi istiyor. Fakat kurduğumuz zaman böyle bir hata yoktu. Sunucu üzerindeki firmware update vs vs hepsi aynı. Quorum San üzerinde duruyor. Live veya Quick migration yapılıyor. Herhangi bir hata yok. Quorum Disk üzerindeki verileri fix yapma yada Cluster'a göre tekrar yazdırabilme imkanım varmıdır? /fixquorum diye bir komut buldum Cluster servisini durduruyorum, komutla birlikte tekrar çalıştırdığım zaman clusdb yi oluşturamıyor. Makineleri acaba tek tek çalıştırarakmı yapmak gerek.


 

 
Gönderildi : 28/01/2011 11:11

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

tam olarak aldığınız hatayı yazmamışsınız ama node majority ve diğeri sizin durum için farklı değil. bu seçeneklerin altlarındaki açıklamalarını okuyabilirsiniz. hesaba göre her ikisi de bir node fail olması durumunda.


bulduğunuz komut da ileri seviyedeki bir sorunda kullanılabilecek bir komut. bence daha büyük sorunlara yol açmasın diye endişe ediyorsanız. bu sanal aletleri cluster üzerinden çıkarın. quorum kaldırıp tekrar oluşturun. oluştururken tekrar validate sırasında hatanız varmı uokmu ona bakın. ama bir de cluster events üzerinde neler çıkıyor gönderebilirseniz ileride biz de karşılaşırsak çözümü daha rahat olur.

 
Gönderildi : 28/01/2011 15:37

(@muzafferboyaci)
Gönderiler: 99
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Node'lar üzerindeki Failover yapılarını kaldırsam sonra tekrar failover ve cluster yapıları kurmuş olsam. San üzerindeki Sanal makinalara tekrar bağlanma, sanal serverları görmekle ilgili bir problem yaşarmıyım. Eğer Cluster Shared Volume'ları tekrar oluşturmakta bir problem olmaz diyorsanız bu şekilde yapmak istiyorum.

 
Gönderildi : 28/01/2011 18:37

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

içerideki sanal sunucularınızın vhdleri aynı lun üzerindeyse cluster kaldırma işlemini yapmayın. fakat ayrı diyorsanız yapabilirsiniz.


benim önerdiğim farklı lunlardaki vhdli sistemlerinizi cluster içerisinden çıkarmak. yani artık failover olmayıp tekil çalışan sunucular olacak. altlarından kızaklarını çekeceksiniz. quorum kaldırıp tekrar oluşturup cluster validate edeceksiniz. csvlere dokunmadan.

 
Gönderildi : 28/01/2011 23:22

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Eğer cluster sistemde tek numaralı sayıda cluster üyesi sunucunuz varsa, dediğiniz gibi hata verecektir.Bunun için kullanmanız gereken seçenek  "Node Majority" olmalıdır.Diğer taraftan hep hata verecektir.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc731739.aspx   buraya bakıp ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

 

Saygılar,

 
Gönderildi : 30/01/2011 14:49

Paylaş: