Forum

Windows Server 2003...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2003 R2 Administrator Uzak Masaüstü Hatası

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
591 Görüntüleme
(@hamityaprak)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar arkadaşlar, benim sorunum windows 2003 server r2 işletim sisteminde önceden administrator ile sorunsuz uzak masaüstü bağlantısı yapabiliyordum. 15 gündür bağlantı sağlayamıyorum bana aşağıdaki hatayı veriyor. ama diğer herhangi bir kullanıcı ile veya yeni oluşturduğum kullanıcı ile sorunsuz bağlanıyorum. administrator kullanıcısının yetkilerine de baktım, herhangi bir sorun yor. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. şimdiden teşekkürler.


"Uzaktaki bu bilgisayarda oturum açmak için, size Terminal Hizmetleri üzerinden oturum açmaya izin ver hakkı
verilmelidir. Varsayılan olarak Uzak Masaüstü Kullanıcıları grubu üyelerinin bu hakkı vardır. Uzak Masaüstü Kullanıcıları
grubunun veya bu hakka sahip başka bir grubun üyesi değilseniz veya Uzak Masaüstü Kullanıcıları grubu bu hakka
sahip değilse, bu hak size elle sağlanmalıdır."

 
Gönderildi : 19/01/2011 12:07

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Varsayılan olarak Remote Desktop Users ve Administrators gruplarının remote desktop yetkisi vardır. Eğer ortamınızda domain yok ise Local Security policy içerisinde Local Policies altında bulunan User Rigths Assignment bölümüne gelip sağ tarafta ki seçenekler içerisinde "Allow log on through Terminal Services" seçeneğinde Administrators grubu ekli durumda mu kontrol edelim. Değil ise ekleyelim.

Ya da domain ortamında policy değişikliği yapılmış olabilir. Yine Default Domain Policy içerisinde Computer Configuration--> Windows Settings--> Security Settings--> Local Policies--> User Rights Assignment bölümünde ki "Allow log on through Terminal Services" bölümünü aynı şekilde kontrol edelim.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 19/01/2011 12:28

(@hamityaprak)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hocam çok teşekkürler. Local Security policy içerisinde Local Policies altında bulunan User Rigths Assignment bölümüne gelip sağ tarafta ki seçenekler içerisinde "Allow log on through Terminal Services" seçeneğinde Administrators grubu ekli durumda mu kontrol edelim. Değil ise ekleyelim. bu anlattıklarınızı kontrol ettim. terminal hizmetleri üzerinden oturum açmayı reddet bölümünden administrator ekliydi, kaldırdım sorun düzeldi.

 
Gönderildi : 19/01/2011 18:49

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 19/01/2011 19:02

(@GokhanCOLAK)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Rica ederim.

İyi çalışmalar...

 

Aynı sorun benimde var, ancak grup ayarlarından veya güvenlik ilkelerinden düzelmiyor. Başka bir sebebi olabilir mi sizce  ?

 
Gönderildi : 22/04/2011 20:32

(@emreates)
Gönderiler: 5
Active Member
 

İlk olarak merhabalar kullanıcımıza domain user ve remote desktop user üyeliği verdiğimizde bağlantı yapamıyo domain admin veya administrator yetkisi verdiğimizde ise remote desktop öezilliği ile bağlanabiliyo fakat sınırsız yetki sahibi oluyo kısacası uzak masaüstü kullanıcımıza server 2003 kurulu sistemimizde sadece istediğimiz dizinleri görmesini istiyoruz böyle bir sistemi mevcut sistemimizde kullanabilirmiyiz(ama administrator yetkisi olmadan) teşekkürler saygılar.

 

 
Gönderildi : 01/08/2012 20:08

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Server üzerinde remote desktop ile hangi kullanıcıların bağlanacağını belirlediniz mi büyük ihtimal bu kullanıcı orada yok sadece admin grubu mevcut orayı düzeltirsen sorunun kalmaz.computer - properties den remote tabından ayarlayabilirsin.

 
Gönderildi : 02/08/2012 03:13

Paylaş: