Forum

Terminal Server Pro...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server Profil dosyalarını iki ayrı noktada tutmak

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
422 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar


2 tane terminal server kurucam ve bir server down oldugunda kullanıcı profil dosyalarının ikinci terminal server üzerinden gelmesini istiyorum bu işlemi gerçekleştirmek için group policy ayarlarında profil için sadece 1 tane profil yolu yazabiliyoruz bildiğim kadarıyla kullanıcılar için o kısıma 2 tane yol yazabilmek mümkün mü mesela kullanıcı login oldugunda hem terminal server 1 in d partition da profiles klasorune oluştursun hemde terminal server 2 nin d partition da oluştursun seklınde bir şey .Yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler..

 
Gönderildi : 13/01/2011 15:40

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Üçüncü bir sunucu yapıp profilleri oradan kullanırsanız ilerde sisteme terminal server ekleseniz dahi rahatlıkla çalışmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca iki terminal server kuracaksanız bir de terminal server session broker kurarak hem load balance hem de oturum takibi yapabilirsiniz. Böylece her iki terminal server sunucunuzu da aktif olarak kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/01/2011 15:48

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Bu durumda windows un böyle bir ozellıgı yok anladıgım kadarıyla ya klasorlerı bırbırı ıle senkronize etmek gerekicek yada bir msa storage  cihazımız var profil dosyalarını orda tutmak gerekicek?

 
Gönderildi : 13/01/2011 15:54

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Şöyle anlatayım. Profilleriniz örneğin file server gibi üçüncü bir sunucu üzerinde tutulacak ve sizde group policy üzerinden kullanıcılarınız için roaming user profile oluşturursunuz. Dolayısıyla kullanıcı hangi terminal server üzerinden oturum açarsa açsın (isterse biri kapalı olsun) her zaman aynı profile ulaşır. Ortada her kullanıcı için tek bir profil klasörü bulunacağından herhangi bir senkronizasyon işlemine de gerek kalmayacak. Tabi file server nızın diskini shared storage üzerinden gösterebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 14/01/2011 02:45

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

şimdi cok iyi anladım fakat bu durumdada tutuldugu dıskte sorun olsa yine datalar kaybolacak aynı anda iki kopya halinde nasıl tutabiliriz esas araştırdığım o şekilde.Kullanıcının profilinin buldugu bir diskte bir sorun meydana gelirse baska yerden profil dosyaları otomatik olarak calısmaya devam etsin istiyorum.

 
Gönderildi : 14/01/2011 16:45

Paylaş: