Forum

Domain Controller W...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain Controller Win2008 yapısında yapılması gereken işlemler..

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
368 Görüntüleme
(@CenkBora)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;


 


Öncelikle aranıza yeni katıldım. yardım ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim,


Yapımızda bulunan Win2003 Domain Controller'ı , WIN 2008 Entp. yapısına taşıdım. üzerine de FSMO rollerini makaleniziden takip ederek taşıdım, şimdi sorum şu şekilde olacak daha önce yapımda WIN2003 Master ve Slave DC'lerim vardı.Yeni additional olarak kurduğum 2008 DC'imden sonra , 2003 master domain controller'ı WIN2003 Master DC'yi devre dışı bırakmak istersem direkt kapatmalımıyım, yoksa devre dışı bırakırken izlemem gereken bir yol var mıdır. Yardım ve ilginize için teşekkür ederim,


Saygılarımla,

 
Gönderildi : 08/01/2011 17:57

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

master olan (ki FSMO rolleri aktarıldıktan sonra artık master değildir) windows server 2003 DC üzerinde dcpromo komutunu çalıştırın ve sihirbazı takip edin.

son domain controller olup olmadığına dair bir soru gelicek karşınıza orayı işaretlemiyorsunuz çünkü son domain controller değildir bu. ortamda yeni windows server 2008 DC var.

dcpromo sihirbazı tamamlandıktan sonra makina artık çıkmış olur dc'likten.

daha sonra site and services açın ve orda default first site name altındaki servers kısmından eski 2003 dc'yi silin.

bu kadar başka bir şey yapmanıza gerek yok. tabi client tarafında bu makina dns olarak vs tanımlanmışsa temizlemelisiniz yada dhcp server kullanıyorsanız dhcp ayarlarınızı düzenlemelisiniz.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/01/2011 18:35

(@CenkBora)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Mümin Bey selamlar;


 


İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim, Bu işlemi tamamladım ve domain controller yapısından bu server'ı çıkarmış oldum. Son işlem olarak local network'ümde çalışan slave Wın2003 domain controler'ıda devre dışı bırakmak , bu işlem içinde yine aynı yolları izliyor olmam yeterli olacaktır sanırım, yine additional olarak kuracağım bir WIN 2008 server sonrasında eski slaveWIN2003 ü devre dış bırakıyor olmam işlemi tamamlamam konusunda yeterli olacakmıdır, Bir de şunu sormak istiyordum, işlemlerin tamamlanmış olmasından sonra WIN 2008 server PDC ve WIN 2008 Server BDC replike şekilde aralarında çalışıyor olacaktır doğrumudur.


Yardımlarıız için teşekkürler,


Saygılarımla

 
Gönderildi : 08/01/2011 21:46

(@CenkBora)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Mümin Bey bir de vaktiniz varsa bir hususda daha birşey sormak istiyordum,


Yeni kurduğum WIN 2008 server DNS tarafında kontroller yaptığımda sorgulamada domainleri çözümlediğini görüyorum fakat


 command promt da nslookup yazarak enter'a bastığımda,


Default Server:  UnKnown
Address:  ::1


şeklinde yazıyor,


ardından


> set q=any


> abc.com


dediğimde ilk sorgulamada timeout'a düşüyor ama ikinci sorgulamada domain'i çözüyor , bu timeout konusu normalmidir ? birde default server unkown demesi normalmidir ? 


Aynı network'de başka bir server üzerinden nslookup dediğimde ise ( primary DNS olarak yeni kurduğum server yazıyor ) direkt olarak default server unkown yazan yerde yeni server'ım adı.domain.com şeklinde geliyor. Yeni 2008 DC üzerinde nslookup dediğimde unkown şekilinde gelmesi kendi üzerinden nslookup yazarak test ettiğimden olabilir mi ?


Teşekkürler, Saygılarımla


 

 
Gönderildi : 08/01/2011 22:01

(@CenkBora)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

kurduğum DNS ilk sorgulamada timeout'a düşüyor ama ikinci sorgulamada domain'i çözüyor bu durum normal midir ? ayrıca default server'ın unkown olması da normal bir durummudur.


Saygılarımla,

 
Gönderildi : 09/01/2011 22:26

(@CenkBora)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar selamlar;

DNS konusunda fikir verebilecek bir arkadaşım var mıdır? time out konusunu sorun etmeye gerek var mıdır ?

 
Gönderildi : 10/01/2011 14:24

(@CenkBora)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;

 

Bahsi geçen konuda IPV 6 'yi ethernet controller içerisinde devre dışı bıraktığımda düzeldi, şu anda nslookup dediğimde unkown server gelmiyor, bunun haricinde nslookup 'da ilk sorguda hemen yanıt alamıyor olmak evet performans düşüklüğüne neden oluyor ama yaptığım araştırmada Microsoft DNS'lerde bu durumun genel olduğu yönünde görüyorum, bu tip durumlar aslında BIND Dns kurduğunuzda hiç olmuyor, Bu konuda farklı bir yorumu olan var mıdır acaba yani Windows DNS'de nslookupda domaini ilk sorgulamada time out alıp ikinci sorgulamada yanıt vermesi konusunda bir öneriniz var mıdır ?

Saygılarımla

 
Gönderildi : 12/01/2011 19:52

Paylaş: