Forum

kullanıcıları power...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kullanıcıları power user grubuna dahil etme

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,682 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

kullanıcıları kendi makinelerini açtığında gpo ile power user grubuna nasıl dahil ederiz acaba

 
Gönderildi : 07/01/2011 17:07

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,


I.Yol:


GPO ayarlarına girdiğinizde  Computer Configuration|Windows Settings|Security Settings altında Restricted Groups altına gelin ve sağ ekranda Add Group diyerek Power Users grubunu ekleyin ve grubun Properties'ine girin. Üstteki Members kısmına Power User grubuna üye yapmak istediğiniz kullanıcıları ekleyerek yapabilirsiniz. http://www.windowsecurity.com/articles/Using-Restricted-Groups.html   makalesinden de detayları inceleyebilirsiniz.


II.Yol:


Aşağıdaki komutu içeren bir script dosyasi olusturup (run.bat gibi) bu script'i de yinr GPO üzerinden Computer Startup Script olarak göstererek gerçekleştirebilirsiniz:


net localgroup "Power Users" "Domain\Group" /Add


III.Yol:


Windows 2008 ve Windows Server 2008 R2 GPO ayarlarından gelen Group Policy Preferences ayarları içerisinden Local Users and Groups altına Power Users grubunu ekleyerek de yine aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. http://www.grouppolicy.biz/2010/01/how-to-use-group-policy-preferences-to-secure-local-administrator-groups/   makalesinden detayları imceleyebilirsiniz.


 iyi çalışmalar,


Mesut Aladağ.
Microsoft MVP, MCT

 
Gönderildi : 07/01/2011 17:42

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

power user grubu yetksi yerel admin kadarmı sınırı nedir acaba

 
Gönderildi : 09/01/2011 18:29

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Microsoft bir makalesinde power useri aşağıdaki gibi anlaştmış.



Power Users grubu öncelikle sertifikalı olmayan uygulamalarını çalıştırmak için geriye uyumluluk sağlar. Bu gruba ayrılmış olan varsayılan izinleri bu grubun üyeleri computerwide ayarlarını değiştirmek için izin verir. sertifikalı olmayan uygulamaların desteklenmesi gerektiğini, daha sonra son kullanıcılara Power Users grubunun parçası olması gerekir.

Power Users grubunun üyeleri Users grubunun üyelerinden daha fazla izin ve Administrators grubunun üyeleri daha az var. Güç Kullanıcılar Administrators grubu için ayrılan görevler dışında herhangi bir işletim sistemi görevi gerçekleştirebilirsiniz. Varsayılan Windows 2000 ve Güç Kullanıcılar için Windows XP Professional güvenlik ayarları çok Windows Kullanıcılar için varsayılan güvenlik ayarlarını NT 4.0 benzer. bir kullanıcı Windows NT 4.0 'da çalıştırabilirsiniz herhangi bir program, bir Power User Windows 2000 veya Windows XP Professional çalıştırabilirsiniz.



• Run eski uygulamalar, Windows 2000 veya Windows XP Professional sertifikalı uygulamalara ek olarak.
 
işletim sistemi dosyalarını değiştirmek yok ya da sistem hizmetlerini yüklemek • Install programları.
 
yazıcılar, tarih, saat, güç seçenekleri ve diğer Kontrol Paneli kaynaklar da dahil olmak • Özelleştirme sistemle kaynaklar.
 
• oluşturma ve yerel kullanıcı hesapları ve grupları yönetmek.
 
• Dur ve varsayılan başlatan olmayan sistem hizmetlerini başlatmak. 
  

Power user Kullanıcılar Administrators grubuna kendilerini eklemek için izniniz yok. Bu kullanıcılar kendilerine izin vermek sürece Power Users, bir NTFS birimindeki diğer kullanıcıların verilere erişim yok.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 09/01/2011 18:50

Paylaş: