Forum

aynı isimli domaini...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

aynı isimli domaini yeniden kurma sonrası?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
430 Görüntüleme
(@ErdoganUGUZ)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba, ABC diye bir domainim vardı, ve bu domainin olduğu ibm server (raid5 kurulu) ne olduğunu çözemediğimiz bir sebepten dolayı bütün harddiski sıfırladı, kullanıcılarda klasör yönlendirme vardı, kullanıcıların ethernetlerini çektim,  makinayı normal açtım, maasa üstü ve belgeleri d sürücüsüne kopyaladım, daha sonra eternet kablolarını taktım geri, giriş yaptım, yeni kurduğumserverde de klasör yönlendirmeyi aynı diğieri gibi yaptım, sonra kullanıcılar açılınca eşitlemeyle ilgili bir kaç soru soruldu, cevapladım, masa üstü ve belgelerim gitti, de sürücüsündeki belgelieri buraya aldım kopyaladım çalıştılar, domaine loginde olunuyor, eşitlemede yapılıyor.


fakat 3 makinada diğer arkadaşlar yedek almadan işlemi yaptıklarından eşitleme sonrası masaüstü belgeleri gitmiş, makinanın yerel c sinde document and settings te klasör var, içine girmeye çalıştığımda hata veriyor, erişim engellendi diyor, buraya girme şansım varmı ?


birde 2 kullanıcı internete çıkamıyor, nslookup yaptığımda isim çözümlemesi yapıyor ancak internet explorer firefox ve mozilladan çıkış yapamıyorlar, internet açılıyor ama hiç bişey olmuyor, aynı zamanda bu iki makina serverle dosya eşitlemesi yapabiliyor, atılan belgeler serverde klasör yönlendirme yaptığım yerlere yazılıyor, ancak bu makinalarda admin olarak oturum açamıyorum, serverden bu kullanıcıların şifresini değiştiriyorum, yeni verdiğim şifreyle bu kullanıcılar oturum açamıyor, eski şifreleriyle açabiliyorlar, şifreler farklı olmasına rağmen anamakina ile eşitlemede yapılıyor, admin olarak açamadığım için bu bilgisayarlarda domaine ekleme ve çıkarmada yapamıyorum.


bu konudabilgisi olan arkadaşlardanyardım alabilirmiyim, birde server üzerinden kullanıcıları nasıl ekleyebilirim ? mesela ağda bir makina var, ben onu servere server üzerinden eklemek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim ?


 çok soru sordum  🙂

 
Gönderildi : 30/11/2010 15:23

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32997
Illustrious Member Yönetici
 

Erdoğan bey merhaba,

Öncelikle dosya sahipliğini alarak dosyaların içine girebilirsiniz. Girdikte sonra muhtemel hakan ve hakan.domainadi şeklinde iki farklı profile klasörü göreceksiniz ki eski verilerde buradadır.

İnternete girmeyen makinelerdeki sorun domain' den düşme sorunu . Yani siz format atıp aynı isimde domain kurmanız demek tüm makine ve kullanıcı hesapları sıfırlandı demektir bu nedenle tüm makineleri domainden çıkarıp tekrar almanız gerekiyor. Makineleri açmak için local admin hesabını kullanabilir , bunuda bilmiyorsanız erd ile resetleyip domain den workgroup , sonra tekrar yeni domain' e alabilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 30/11/2010 23:33

Paylaş: