Forum

ANA KUMANDA MERKEZİ
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ANA KUMANDA MERKEZİ

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
468 Görüntüleme
(@strike81)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle çözümpark ailesine tesekkürlerimi sunuyorum. türkiyedeki en sağlam alt yapıya sahip sitelerden ve en sağlam hocalarımız olduğu için.


Ben Askerden yeni geldim işimi kurmak istiyorum.. benim şöyle bir projem var


Düzce ilinde ikamet etmekteyim. düzce de sıradan bilgisayarcılar var bende bir iş yeri açmak istiyorum. ama benimki system center gibi.


örn. bir çok firma ve fabrika var bu firma ve fabrikalara sözleşmeli olarak bilgisayarların bakımını ve sorunsuz server desteği vererek hem işlerini kolaylaştırmak hemde bu fabrikaların sorumluluklarını almak istiyorum. ama sadece fabrika ve firmalar la.


ben diyorum ki herhangi rutübetsiz bir depo veya bodrum kat kiralayıp. orasını sağlamlaştırıp. gerek boya rütübet güvenlik açısından. ana kumanda merkezi  kurmak istiyorum. bunun için bana önerebileceğiniz server ailesinden işletim systemi. ve server i kuracağım pc nin özellikleri ile ilgili bi bilgi istiyorum. yaklaşık 20 fabrikayı o ana kumanda merkezinde toplamak istiyorum. böyle bi system için maaliyet ve system özellikleri için parça bilgi destediğinze ihtiyacım var. acaba böyle bi projede daha önce çalışmış veya böyle bir iş yeri kurmuş arkadaşlarım varsa bana yardımcı olabilrlermi.


Ana kumanda Merkezi için öncelikle ne yapmam gerek. ??


ilginiz için şimdiden tesekkür ederim arkadaşlar ii çalışmalar...

 
Gönderildi : 19/11/2010 07:14

(@strike81)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sanallaştırma teknolojisi bilgim de var WMViewer programını iyi biliyorum. ana kumanda merkezi için yararlı olabilir mi _ ?

 
Gönderildi : 19/11/2010 07:17

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

bunu yapabilmen için..

1.sistem odasina yangin dedöktürü ve yangin borulari döşeyeceksin..

2.sistem odasina 3 faz elekterik hatti döşeyeceksin..

3.en az 10kva jeneratör

4. 3 pc icin bir ups cihazi

5. kabinet rafları ve  dolapları.

6.rack sunucular icin kabinet normal sunuclar icin raf

7.ozel fiber internet + statik ip

8.layer 2 veya 3 destekli router

9.1gbit destekli switch

10.cat 6 network kablolama

11. kvm switch

12. salon tip klimalar.. en az 18 lik klimalar.

13.yer kalebodur olacak.. raflar yerden 1 metre yüksekte olacak...

14. sistem odasina güvenlik cihazi ve kameralar...

 geri kalan yazilimsal bilgiler.... maliyet işi bunlar.. maliyetin varsa yapabilirsin bunlar gerekli.. ankara daysan sana yardimci olurum..

 iyi çalışmalar.. 

 
Gönderildi : 20/11/2010 03:22

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

"ben diyorum ki herhangi rutübetsiz bir depo veya bodrum kat kiralayıp. orasını sağlamlaştırıp. gerek boya rütübet güvenlik açısından."


Sadece bunları yaparak datacenter kurabileceğini sanmıyorum. Vodafone'un sistem odası bodrum kattaydı ve selde mahfoldu. Tutacağınız binanın depreme dayanıklı, sel veya yağmur gibi etkenlere ve hırsızlığa karşı güvenli olması lazım. Sadece kameralar yetmeyecektir, güvenlik elemanıda tutman lazım. Ben datacenter açtım hadi müşterim olun demek firmalara güven sağlamayabilir. Bunun ciddi referanslar ve güven sağlayabilecekleri bir şirket arayacaklardır.

 
Gönderildi : 20/11/2010 03:53

(@strike81)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

syn mert bey gerçekten çok tesekkür ederim en azından kafamda birşeyler çizmem gereken şeyleri çizmekte bana yardımcı oldunuz. ben düzcedeyim ankarada askerliğimi yaptım. ve herşey netleştikten sonra oraya yanınıza da geleiblir. tanığınız firmalardan gerek yardımcı olursanırz çok musteşar olurum.

[email protected]  msn adresim. irtibata geçebilirsek çok iyi olur. tekrar herşey için tesekkür ederim mert bey

 
Gönderildi : 20/11/2010 05:11

(@strike81)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

uğur bey sizede çok tesekkür ederim çok güzel bi konuya değindiniz. sel deprem gibi. bunu hiç düşünmemiştim düzcede öyle şeyler olmaz ama küresel ısınma var her an ne olacağı hiç belli değil. haklısınız. bodrum katı tekrar gözden geçireceğim. bodrumkattaki isteğim güvenlik açısından hemde gizlilik açısından dı.  ayrıca güvenlik elemanlarını 2 vardiya ile tutmayı düşünüyorum. gece gündüz. 1 er kişi kalması şart. tekrardan çok tesekkür ederim size çok yardımcı oluyorsunuz.


ii çalışmalar..

 
Gönderildi : 20/11/2010 05:17

(@ilkertutu)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba

Girişimci kişiliğinizi takdir ediyorum. Bahsettiğiniz konu oldukça satılabilir bir hizmet dalı. Ancak sadece burada bilgi almak istediğiniz konular ve verdiğiniz tepkilere dayanarak bu konuda öncelikle kurumsal bir firmada bir süre tecrübe kazanmanızı tavsiye ediyorum.

Vermeyi düşündüğünüz hizmetin "Süreklilik" ve "Bilgi gizliliği" açılarından müşterilerinize ciddi riskleri ortaya çıkacak. Müşterileri bu konularda ikna edebilmek için bu konuda uzun süreli deneyime, ciddi bir finansal birikime ve piyasada itibara ihtiyacınız olacaktır. Sizin fişi çekmeniz veya hizmetinizi etkileyecek kötü bir olay meydana gelmesi (kişisel, finansal, doğal, organizasyonel, yasal vb) durumunda hizmet vereceğiniz firmalar çok güç durumda kalacaklarından bu konulardaki risklerin kabul edilebilir oranda düşük olduğundan emin olmak isteyeceklerdir.

 

Sel yangın güvenlik vb konularda bilgi almak isterseniz, İngilizce de biliyorsanız şu adreste data center yapılandırması konusunda başlangıç için iyi bir doküman var:

http://www.cpni.gov.uk/Docs/viewpoint-data-centre.pdf  

 

 

 
Gönderildi : 20/11/2010 20:23

(@strike81)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

tesekkürler ilker bey kaza sel gibi şeylerin hepnizi gözden geçirdim.hepsinin farkında ve bilincindeyim. bi önceki cevaplayan arkadaşımızda bu konulara değindi. gereklilik tabiki ön planda olmalı. ben ölmedikçe sağ kaldıkça hiç birşey olmaz. hem tek kişi değil 1 ortak ile beraber düşünüyorum. birimize bişey olması halinde devamlılığını sağlayacak birisi mutlaka olacaktır. MCSE eğitimi aldım yeterli kadar bilgi ve tecrübemin olduğunu düşünüyorum. bu iş için de bi ekip kurmam gerekecek 2 kişi bununla başa çıkılmaz. tecrubeli bilgili mcse dolgun maaş vererek bütçeme katma planındayım.


tekrar tesekkürler ii çalışmalar ikker bey ilginiz için sağolun


 

 
Gönderildi : 21/11/2010 01:37

Paylaş: