Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

DNS Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
489 Görüntüleme
(@semihtuncer)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Şirketimizde kurulu Windows 2003 R2 AD yapısınında bulunan DNS te (DHCP de aynı makinada çalışıyor) bir süredir problem var. Sanırım DNS kaydı güncellemelerinde sorun yaşıyoruz. Ağa bağlanarak DNS kaydı açılmış olan donanım, ağdan ayrılıp uzun bir süre sonra yenidene bağlanıp yeni IP aldığında DNS kaydı eski IP yi göstermeye devam ediyor. Revers Lookup Zone da ise durum daha da karışık bazı IP adresinde kayıtlı birden fazla farkılı donanım görünüyor. Çözüm için araştırma yaptığımda Aging ayarlarında da Scavenge Stale Resource Records 'u işaretleyerek belirli süreler ile kullanılmayan kayıtların silinebileceğini gördüm. Bunu aktif hale getirdim, Non-refresh ve Refresh Interval ayarlarını da varsayılan 7 gün olarak bıraktım. 15-20 gün beklediğim halde sorun giderilemedi. Kısa bir süre içerinde AD, DNS ve DHCP yi Windows 2008 R2 üzerine taşımayı hedefliyorum, ancak bu sorunu oraya taşımak istemediğim için öncelikle mevcut yapıda çözmeyi düşünüyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 09/11/2010 13:45

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

aging ve scavenging yaptıktan sonra kayıtlar silinmedi mi otomatik olarak?

ya da şöyle bir deneme yapabilirsiniz. DHCP Serverdan ip alındıktan sonra DHCP servisi DNS servisine bu adam şu ip'yi aldı diye bilgi gönderiri ve DNS alınan ip adresi ile ilgili kakyıtları açar.

DHCP özelliklerinde idi sanırım eğer lease (ip kira) süresi dolduktan sonra kayıtları sil seçerseniz ip serbest bırakıldıktan sonra DNS üzerindeki kayıtları da otomatik olarak silinecektir.

kolay glsin

 
Gönderildi : 10/11/2010 01:31

Paylaş: