Forum

Dns Event :414 Ser...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dns Event :414 Server 2008 R2 64bit (Web Server)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
793 Görüntüleme
(@hasanelisert)
Gönderiler: 79
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

Üzerinde yaklaşık 30 adet web sitesi bulunduran ve standalone olarak datacenter üzerinden Web Server olarak kullandığım ;

Hp DL 140 , Windows Server 2008 R2 64bit. sunucu üzerinde Ms dns  Dns Event  : 414  hatası almaktayım.Bu konuda tecrübe etmiş yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı ?

İyi Çalışmalar 

 Event ID  414

Olay Türü: Uyarı

Olay Kaynağı: DNS

Olay Kategorisi:Yok

Olay Kimliği: 414

Tarih: 27.09.2010

Saat: 17:00:58

Kullanıcı: Yok

Bilgisayar: bilgiweb

Açıklama:

DNS sunucu bilgisayarı şu anda hiçbir DNS etki alanı adına sahip değil.  DNS adı, etki alanı içermeyen tek etiketli bir ana bilgisayar adı (örneğin:  "anabilgisayar.kuruluş.com" yerine "anabilgisayar"). 

 Sunucu bilgisayar için birincil DNS etki alanı yapılandırmasını unutmuş olabilirsiniz. 

 DNS sunucusunun tek bir etiket adı varken, oluşturulan tüm bölgelerin, sunucunun ana bilgisayar adı için yalnızca bu tek etiket adı kullanılarak oluşturulan varsayılan kayıtları (SOA ve NS) olur.  Bu durum, istemciler ve diğer DNS sunucuları, bu sunucuyu adı aracılığıyla bulmak için bu kayıtları kullandıklarında yanlış ve hatalı başvurulara neden olabilir. 

 

Bu sorunu çözmek için: 

  1) Başlat'ı tıklatın ve Denetim Masası'nı açın. 

  2) Sistem ve Bakım bileşenini ve sonra Sistem'i açın. 

  3) Ayarları Değiştir'i ve sonra Değiştir'i tıklatın. 4) Etki Alanı'nı veya Çalışma Grubu'nu tıklatın, sonra bilgisayarı eklemek istediğiniz etki alanının veya çalışma grubunun adını yazın; bu etki alanı veya çalışma grubu adı DNS etki alanı adınız olarak kullanılır. 

  5) İstendiğinde bilgisayarı yeniden başlatın. 

 Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra, DNS sunucusu bu sunucunun eski tek etiket adını yeni DNS adıyla değiştirerek varsayılan kayıtları düzeltmeyi deneyecektir.  Ancak, bölgenin SOA ve NS kayıtlarının bu sunucunun doğru etki alanı adını kullandığından emin olmak için bu kayıtları gözden geçirmeniz gerekir.

Ek bilgi için http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.

 

 
Gönderildi : 27/09/2010 20:17

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

selam hasan, my computer sağ click-properties-computer name-change-more-dns suffix gibi bir yer olmalı. orası boş mu? Boş ise oraya kuruluş.com yaz ve hemen altındaki checkboxı işaretleyip dns server servisini restart et bakalım neler olacak.

 
Gönderildi : 27/09/2010 23:38

Paylaş: