Forum

Remote Desktop bağl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Remote Desktop bağlantısında Printerde PCL desteği

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
861 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


TS ler 2008, clienetler SP3 ve rdp 6.1 yüklü. Easy printer kurulu ve printerler redirection oluyor. Bağlandığımda clienetin localindeki printerleri görebiliyorum. Her türlü text base çıktıyı alabiliyorum. TS lerde çalışan bir uygulamam var bu uygulamadaki bazı çıktılar form tabanlı bir kısmı ise PCL diliyle yazılmış programın içerisine. Bu PCL dili ile yazılan dökümanlar clientin bilgisayarına bağlı yazıcıdan çıkmıyor. program gönderiyor. spoolerde izliyorum gönderilmiş ama sonra kayboluyor. Sanırım printerin driverinin PCL desteğini almıyor. 2003 de böyle bir sorun yoktu. Nasıl çözebilirim?

 
Gönderildi : 18/09/2010 21:25

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Easy Print hangi durumlarda kullanılmamalı ?


1)      Çıktı alınacak yazıcı eğer XPS formatını desteklemiyorsa; bir yazdırma işlemi için iki taraflı (sunucu – istemci) dosya converter işlemi uygulanacağından özellikle WAN’da gecikme süreleri artacaktır. Buda son kullanıcının isyanına neden olabilir. Böyle bir durum için thirdparty yazılım olan  ThinPrint uygulaması çözüm olacaktır. Ayrıca ThinPrint 2003 TS’ida desteklemektedir.


ThinPrint uygulaması sunucu ve client olmak üzere iki yapıdan oluşur. Son kullanıcı RDS’e bağlandığında ThinPrint Sunucu uygulamasıyla local yazıcılarını  sürücülerini yüklemeden map eder. Kullanıcı çıktı almak istediğinde küçük RAW formatlarına dönüştürülerek client’a gönderilir. Client yerel kaynaklarını kullanarak dosyaları birleştirip çıktıyı normal süreçden daha hızlı almasını sağlar. (Uygulama bir ayar yapmaksızın çalışmaktadır. İsterseniz profesyonel yapılandırma seçenekleride bulunmaktadır)


2)      WAN kullanıcıları için çıktı alınacak dokümanda birden fazla yazı fontu kullanılmış işe converter işlemleri uzayacaktır. Microsoft tarafından çalışmalar devam etmekte olup güncellemeler ile daha fazla yazı tipi sorunsuz desteklenir duruma gelmektedir. 


3)      Eğer yazıcı ismine önem veren bir uygulamanız varsa Easy Print’i kullanamayacaksınız. Çünkü RDS’da oturum açan her kullanıcının map eden yazıcıları sunucuya bağlandığı sesion id ile isimleşmektedir. Yani kullanıcı birinci gün sunucuya 3 numarali id ile bağlandıysa yazıcı ismi “userprint (redirected 3)” şeklinde olmaktadır. Ertesi gün sunucuya bağlandığında  11 numaralı id ile bağlandı ise bu sefer yazıcının ismi “userprint (redirected 11)” olacaktır.

 
Gönderildi : 29/09/2010 11:52

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Easy Print'i kurarken aşağıdaki ayarların yapıldığınıda kontrol edebilir misiniz?


Şimdilik Easy Print özelliğinin GUI arayüzden yönetimi bulunmamaktır. Bu yüzden kurulum ve yapıladırma işlemleri manuel veya GPO üzerinden yapılmaktadır.


1.       Sunucu ve client üzerinde .NET Framework 3.5 ve XPS Feature’ının kurulması gerekmektedir


2.       RDP client uygulamasının versiyonu 6.1 üstü olmalı ve yazıcının sunucuya yönlendirilmesi (map edilmesi) için ayarlardan “Local Resource” başlığı altındaki “Printer” sekmesinin  işaretlenmesi gerekmektedir.



3.       Sunucu üzerinden client makinedeki yazıcının sunucuya maplenmesine izin vermek için RDS Host Conguration ayarlarında “Client Setting” tabı içerisindeki “Redirection” sekmesi altındaki “Windows Printer” işaretsiz olmalıdır. Burayı okuduktan sonra “Biz bunu Windows 2003 Terminal Server’da da yapıyorduk”diye düşünebilirsiniz. Evet doğru fakat kullanıcı yazıcısını map ettiğinde yazıcının çalışabilmesi için sunucuya sürücüsünü kurmamız gerekiyordu. İşte bizde bunu yapmamak için Easy Print özelliğini sunucu üzerinde aktif ediyoruz.



4.       Easy Print özelliğinin aktif edilmesi için Group Policy (GP) üzerindeki "Administrative Templates\Windows Components\Remote Desktop Services\ Remote Desktop Sesion Host Server\Printer Redirection" altındaki tercih ettiğiniz uygun parametre “enable” edilir.

 
Gönderildi : 29/09/2010 11:55

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Ahmet bey cevaplarınız için teşekkür ederim. Son durumdan bahsedeyim. Genellikle 2008R2 TS ye bağlanan clienetlerim TS deki programdan PCL çıktısı alamıyorlar ama bir kısım xp sp3 clienetlerim alıyor. Tam bir tutarlılık göremedim. En son yaptığım işlem şuydu. Client tarafına bir LPR programı kurdum (Tun Emul) hem client hemde TS tarafına aynı driveri kurdum bu şekilde clientin işletim sistemi önemli olmaksızın PCL çıktılarını alabildim. ama benim onlrca pritnerimin 2008 driveri yok HP printerleri için 2008 tarafınd universal printer driveri var ve bunu kurduğumda PCL çıktılarını alamıyorum. Problemi tam olarak kavrayamadım diyebilrim. Driver sorunu mu, client tarafında eksik bir pach yada uygulamama mı? easy printeri kurduğumda clientdeki printeri 2008 e map etmesi gerekiyor diye biliyorum ve drievr sorunu olmaması gerekiyor. 2003 de çalışan sistemler 2008 de çalışmıyor.

 
Gönderildi : 30/09/2010 14:00

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

4. maddedeki tercih ettiğim uygun parametreden kastınızı anlamadım Ahmet bey biraz daha aydınlatırmısınız?

 
Gönderildi : 30/09/2010 14:04

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Group Policy üzerinde Easy Print için ; iki  secenek bulunuyor: Biri tüm yazıcıların map edilmesi diğeri ise sadece default printer in map edilmesidir. Benim ortamında client tarafında ceşitli yazıcılar bulunduğundan ve kullanıcı birden fazla yazıcıya aynı sesion da  ihtiyac duyduğundan ben ilk seceneği işaretledim.


 

 
Gönderildi : 06/10/2010 00:32

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhabalar tüm bu işlemleri yapmış olmama rağmen program üzerinden PCL çıktılarını alamamaktayız. Hem delphi hemde C# ile ayrı ayrı uygulamalar yazdık. Yazıcıya dosyayı gönderdiğimizde yazıcıya gönderiyor ve yazıcının içerisinde dosya beliriyor ve sonra kayboluyor ve printere PCL çıktıları gitmiyor. Tahminimce map ettiğimiz printerlerin driverleri pcl formatını çözümleyemiyor gibi geliyor. 

Daha başka neler yapabilirim?

 
Gönderildi : 09/10/2010 15:17

(@seyfullahtanriverdi)
Gönderiler: 362
Honorable Member
 

Merhaba Kamil bey yazdırma işlemini gerçekleştirebildinizmi ?

 
Gönderildi : 23/11/2010 14:38

Paylaş: