Forum

Server Elektrik Kes...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server Elektrik Kesintisi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,182 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar benzer konuda açılmış bölüm bulamadığım için buraya yazıyorum.Mevcut serverimizi ve diğer pcleri besleyen 10 kva lik güç kaynağımız var.ancak elektrik kesintisine 2 saat kadar dayanıyor.bulunduğumuz bölgere sık ve uzun kesinti olduğu için , kesinti esnasında eğer jeneratör devreye alınmazsa g k bitip serverlar da küt diye kapanıyor.bu durumda informun 1.5 kva lik rs232 li arayüzünden akülerinin durumunu görebildiğimiz gk lardan aldık.yani büyük gk  ile server arasına bu gk ları koyduk.şimdi büyük gk bitince 1.5 lik gk lar devreye giriyor.onlarda bitmeye yakın server a shutdown komutu vererek düzgün şekilde kapanmasını sağlıyor.buraya kadar herşey normal.ancak dün büyük gk da büyük bir patlama oldu.gelen servis 10 kva lık gk ya 1.5 lik küçük gk ların takılmasının buna sebep olduğunu söyledi.bizde küçükleri çıkarttık.bu durumda nasıl bir yol izlemeyilim.serverların küt diye kapanmaması için nasıl bir devre kurmalıyız.Herkese teşekkürler.

 
Gönderildi : 21/08/2010 16:03

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Server larınızda tek power supply var sanırım. Eğer böyleyse 2. bir UPS ve Otomatik power transfer switch alırsınız. 2 UPS ide bu transfer switch e bağlarsınız. Server larınızıda bu  transfer switch in çıkışına bağlarsınız. Hatta router, switch ve modem gibi tek power girişi olan tüm cihazlarınızı bu switche bağlayabilirsiniz.


 


      PTS(Power Transfer Swithc) veri merkezlerinde tek eneji girişi olan cihazlarınızın güç yedekliliğini yapmanız için dizayn edilmişdir. İki adet güç girişi PTS cihazına girer ve PTS üzerine bağlı tek enerji girişine sahip cihazların çift enerji kaynağından beslenebilmesine imkan verir. Birincil güç kaynağı kullanılamaz duruma geldiğinde, PTS sorunsuz bir şekilde kritik yükleri kesmeden ikincil kaynaktan güç alır ve tek güç girişli cihazlara vermeye devam eder. Böylelikle sistemleriniz herhangi bir kesintiye uğramadan çalışmaya devam eder.


 





















Aktif cihazlar için otomatik güç transferi



Faz dışı sağlam güç yedekleme


Güvenilir, kesintisiz güç yedekliliği



LED ışıklar aktif güç kaynağını gösterir


Tek güç girişli cihazlar için mükemmel enerji yedekleme çözümü



19 Kabinete montaja uygun 1 U


Devamlı Kaynak Yönetimi



Kolay kurulum, konfigürayon ve yazılım gerektirmez


 


 

 
Gönderildi : 21/08/2010 16:19

Paylaş: