Forum

Belli bir klasö...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Belli bir klasörün içine atılan dosyanın efs ile şifrelenmesini engelleme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
540 Görüntüleme
(@BtExpert)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;


Domainde Kullanıcıların ortak klasörde paylaştığı dosyalar var.Yalnız masaüstündeki efs ile şifrelenmiş bir dosyayı bu ortak klasöre atınca doğal olarak şifreli olarak atıyor ve diğer kişiler erişemeyince sorun çıkıyor.Kullanıcı elle bunu düzeltmediği sürece halledemiyoruz.Bunu otomatiğe bağlamanın bir yolu varmıdır acaba ?

 
Gönderildi : 14/05/2008 15:14

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam


Bunu otomatiğe bağlamak, EFS'in doğasına aykırı bence.


Domain ortamında çalışırken bir dosyayı EFS ile şifrelersen, EFS izin listesinde sadece şifreleyen kişi gelir. Erişmesini istediğin diğer kullanıcıları, manuel eklemen gerek.


Ama buraya birde domain users gurubunu veya başka bir gurubu otomatik olarak ekleyebilseydik, domaindeki tüm kullanıcılar bu dosyalara erişebilirdi ve tam senlik olurdu 🙂


ama bu seferde çok anlamsız olurdu çünkü bunu zaten active directory ile sağlayabiliyoruz. Ayrıca şuda var ki, EFS erişim listesine yalnızca kullanıcılar eklenebilir. Yani buraya bir gurup zaten ekleyemeyiz. Kullanıcılarıda manuel eklemek durumundayız.


Belki şunu yapabilirsin: kullanıcıların sertifikalarını birbirlerine yükle, böylece EFS ile şifreledikleri dosyaları açabilirler.


Yada truecrypt gibi 3part uygulamalar kullanmalısın.

 
Gönderildi : 14/05/2008 19:00

Paylaş: