Forum

realtime olarak uza...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

realtime olarak uzaktan domain kullanıcısının hesabı nasıl kilitlenir?

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
1,943 Görüntüleme
(@BilalYasin)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Değerli Arkadaşlar,


Kurumumuzda Windows 2008 Active Directory yapısı mevcut. Örnek bir senaryo ile sorumu ileteceğim. Kurumdaki bir domain kullanıcısı domain'e dahil olup çalışıyorken uzaktan ve sistem üzerinden hesabını nasıl kilitleyebilirim? Yani kullanıcı o an çalışıyor olsa dahi hesabını uzaktan kilitleyerek çalışmalarını nasıl sonlandırabiliyor olacağım? 


Şimdiden teşekkürler,,, 

 
Gönderildi : 16/07/2010 00:04

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Bu işlemi neden yapmak istiyorsunuz?

İsteğiniz etik değil.

 
Gönderildi : 16/07/2010 00:46

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Bu konu forumumuzda daha öncede konuşuldu. Ufuk arkadaşımın dediği gibi etik değil ama. Bazı nedenlerden ötürü buna ihtiyaç duyuyorsanız. Admin yetkisine sahip olmanız gerekmekte. Admin iseniz ve Active Directory kullanmayı biliyorsanız 2 hamlede bu işi yapabilirsiniz. Tabi bu 2 hamle tamamen kilitler.


Anlık yapmanın bir yöntemi var mı? Onu bilmiyorum. Saygılarımla.

 
Gönderildi : 16/07/2010 01:56

(@BilalYasin)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Örneğin kullanıcının işten çıkartılması söz konusu ve kötü niyetli olarak o an bilgisayarında firmaya zarar verebilecek işlemleri yapabileceğini kestirdikten sonra, uzaktan admin yetkim ile anlık olarak hesabını nasıl devre dışında tutabilirim? Ama dediğim gibi durum ANLIK olacak yani kullanıcı o an bilgisayarına giremiyor olacak...


 Selamlar,,,

 
Gönderildi : 16/07/2010 15:19

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Hiç sevmediğim hoş olmayan işler ama bazen hepimiz yapmak zorunda kalıyoruz bu tip işleri. Ben şöyle bir yol izliyorum.
Kullanıcı şifresi AD üzerinde değiştiriyorum ve yine AD üzerinde iken aşağıdaki komutla o bilgisayarı restart ettiriyorum kullanıcı restart sonrası yeni şifresini bilemediği için logon olamıyor bilgisayara. Sonra sana bu kullanıcıdan telefon geldiginde ben bilgisayarıma ulaşamıyorum diye arıyor büyük ihtimalle elimden geldigince yalan söylememek için telefonu açmamaya çalışıyorum. 🙁 Allah kimseyi işşiz güçsüz bırakmasın işallah.

shutdown /r /m \\bilgisayar ismi(computername) 


bu komut 30'dan geriye sayar ve bilgisayarı restart eder. kullanıcı biliyorsa dos ekranında  shutdown -a ile bu işlemi kesebilir bu gibi durumlar için ise aşağıdaki /f anahtarı kullanılabilir.


/f force

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 17/07/2010 13:08

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

radmin programının shutdown özelliğindeki oturumu kapatma seçeneği ile kullanıcının o anki outumunu kapatabilirsiniz.( oturum kapanır ctrl alt del e gelir ekran ) sonra da bu esnana ad den user in hesabı  devre dışı bırakılırsa bi sonraki oturuma dahil olamaz.ancak kullanıcıya hesabınız devre dışı bırakılmştır mesajı gözükecektir.

 
Gönderildi : 17/07/2010 13:18

(@erdemcilingiroglu)
Gönderiler: 2205
Noble Member
 

Recep Bey gerekli açıklamayı yaptı. Bende hemen hemen aynı yöntemi uygularım. Account'u disable eder. Computer Management sayesinde uzak makinaya bağlanarak Log off, Restart ya da shutdown hangisi o an psikolojik olarak içimden geçiyorsa onu yaparım. Sonra kullanıcı aradığında da artık. Ya yönetimden aldığım direktifler doğrultusunda yaptığımı ya da bir güncelleme çalışması olduğu konusunda istemeden de olsa yalan atardım sanırım. Allah kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın. Saygılar.

 
Gönderildi : 17/07/2010 15:21

Paylaş: