Forum

terminal serverda a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

terminal serverda ağdaki exeleri çalıştırma yetkisi??

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
436 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Terminal server da ag baglantılarımdan file server ımın üzerindeki (hatta ag daki hic bir pc uzerinde) exe dosyalarını çalıştıramıyorum. verdigi hata windows belirtilen dosyaya erişemedi izniniz yok hatası (yanlız erişmek istedigim dosya normal xp kullanıcıları tarafından agdan kullanılan bi program. (bununla birlikte agdaki hicbir exe ye erişemiyorum) dosyaların oldugun klasöre girip kopyalama-kesme-ekleme-çıkarma hepsini yapıyorum. 🙂 ama çalıştır dedigimde olmaz niye der. terminal server yapılandırması domain uzerinde olusturdugum bir terminal grubuna üye(bir security grup oluşturdum o gruba remote desktop yetkisi verdim) olan kullanıcılar baglanacak sekilde (bu kullanıcıların domaindeki yetkisi baki) sorun nerden kaynaklanıyor olabilir (yanlız diger sunucular ve pc ler uzerinden hicbir sorun yaşamıyorum. terminal server domaine dahil.) domainde hangi ayarı eksik yapıyorum ???
öncelikle sorun oturum actıgım makine başlıyor. çünkü onun dışında hangi makine oturum açarsam acıyım böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. ama burda şöyle bir durum var terminal server üzerinde local olarak oturum actıgımda boyle bir sorunla karşılaşmıyorum. ama domain üzerinden actıgımda çalıştırmaya yetkin yoktur diyor. (yanlız başka makinalarda domainden oturum actıgımda çalıştırma yetkn yok diye bir uyarı almıyorum ki zati domain admin hesabını kullanıyorum böyle bir mesajla daha önce hiç karşılaşmadım.) sorunu nerde arıyacagımı şuan için bilmiyorum. her hangi bir log dosyasıda yok bunun için acaba grup policy ayarlarında atladıgım birşey mi var diye düşündüm bu gruptan policyi kaldırdım. ama gene olmadı (domain ortamında bu makinanın yetkisi yok diyecem ama buda mantıksız) uygulayabilecegim bir fikir verirseniz sevinirim. acaba kullanıcıları localde tanımlarken eksik yapmış oldugum bir işlem olabilirmi. 


 

 
Gönderildi : 12/05/2008 16:19

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32990
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


 


biraz karışık anlatmışsınız ama anladığım kadarı ila bu sorun ie güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor , bu makineyi ie de trusted zone a ekleyip denermisiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 13/05/2008 12:39

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

dediginiz yaptım ama gene aynı hata ile karşılaştım.


 karışık derken evet haklısınız biraz karışık oldu ama nasıl başlıyacagımı bilemedigimden. şöyle özetlesem, terminal server kurduktan sonra ag üzerinden exe leri çalıştıramamaya başladım.


terminal server üzerinden degilde local olarak oturum actıgımda sorun ortadan kakıyor. neyi yanlış yaptıgımı bulamadım.


 

 
Gönderildi : 14/05/2008 13:25

Paylaş: