Forum

windows 2008'de win...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

windows 2008'de wins

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
466 Görüntüleme
(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,


 windows 2008'de wins servisinden yararlana bilmek için wins server kurulması zorunlumudur? yani wins server olmaz ise sistemimizde wins çözümlemeleri ile ilgili herhangi bir işlem yapamaz mıyız. DNS'in içinde wins servisi varmıdır?


 


Network'de wins servisinin olup olmadığını nasıl anlarız. Wins server kurulu değil ise herhangi bir user'ın wins uzantılarını silmemiz mümkün müdür?

 
Gönderildi : 20/06/2010 19:24

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,


Evet Windows Server 'da wins hizmetinden yararlanabilmeniz için Wins bileşenini kurmanız gerekiyo ve istemcilerde ip yapılandırma bilgilerinde tanımlamanız gerekiyor.


Dns host adlarını ip adreslerine dönüştürürken wins ise netbios adlarını ip adresine dönüştürerek işlem yapar.Yani Dns de wins servisi yok.


Sadece ikili olarak şu yapılabilir ; Dns Server ile Wins server hizmetlerini birleştirerek network de bir biri ile kordineli olarak çalışmasını sağlayabilrsiniz.


Eğer ortamda bir Dhcp server üzerinden ip adresleri dağıtılmıyorsa ,wins hizmetinin verilip verilmediğini network monitor tarzı programlar ile network trafiğini izleyerek tespit edebilirsiniz. Bu şekilde paketlerden tespit edemezseniz ortamınıza kaç tane sunucu varsa kontrol etmeniz gerekiyor.


 


 


 

 
Gönderildi : 20/06/2010 22:14

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Bu konuyla alakalı Hakan Hoca'mızın Server 2008 R2 Dns yeilikleri webcastinde bahsetmişti kendisi.  Wins yerini global names zone aldı. Bununla ilgili  http://www.petri.co.il/windows-DNS-globalnames-zone.htm  makaleyi inceleyebilirsiniz.


Webcast ise en kısa zamanda portalımız üzerinden yayınlanacaktır.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/06/2010 18:54

Paylaş: