Forum

domain ismi olmadan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

domain ismi olmadan dns çözümleme nasıl yapılır

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
541 Görüntüleme
(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

herkese selamlar

iki farklı ağ var kablolu ve kablosuz firewall ile ayrı kablolular doamine üye kablosuzlar değil kablosuz kısımdan servera ip ile ve isim.domain.com ile ulaşabiliyorum. benim isteğim servera veya diğer kablolu bölümde ki pc lere sadece isim ile ulaşmak ping yapmak istediğim de olmuyor.

 
Gönderildi : 10/06/2010 21:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, firewall bilgisi verirseniz nasıl yapılacağını yazayım ama yöntem olarak şu : İlgili firewallda iki network için ayrı ID' ler tanımlıdır. Kablosuz ağınızdan kablolu ağınıza izin veren bir kural yazıp bitirebilirsiniz. Arada firewall olmasaydı zaten ayrı subnetler birbirine ulaşamazdı. Internal dns sadece aynı fiziksel ağdaki makineleri konuşturmaya yarar trust yapısı ve vpn hariç. Aynı networktelerse domainde olmayan makinelerin c:\windows\system32\drivers\etc\ klasörü altındaki hosts dosyalarını editleyip domainde ulaşmak istediğiniz makine IP'sini ve karşısına makine adını girin domain name vermeden. ipconfig /flushdns yapıp tekrar pingleyin çözülür.

 
Gönderildi : 10/06/2010 21:48

(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

normalde haberleşiyorlar ip den isim çağırtabiliyorum ve host dosyasına eklemek istemiyorum. mantıken reverse dns kaydı ile ipnin karşılığı ismi çağırabiliyorsam isim karşılığında çağırmam lazım pcismi.domainismi.com gibi yazarsam geliyor. tek isteğim sadece pcismi ile çağırmak.

 
Gönderildi : 11/06/2010 19:44

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Firewallda rule yaratın ve tekrar bakalım bence. Juniper kullandığım yerde ben de farklı ağları rule yazarak isim üzerinden konuşturabilmiştim. Fakat sizin firewall yapınızı bilemediğim için direkt bir şey söylemek pek mümkün değil.

 
Gönderildi : 13/06/2010 00:37

(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

firewall olarak fortinet var. kendi şirketimizde hiç sorun yok sadece isim ile ulaşılabiliyor. ama aynı ayarlarla başka yerde ise olmuyor. dns de tüm kayıtlar var dns olarak da tanımlı ama olmadı.

 
Gönderildi : 13/06/2010 19:35

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Üstad, tüm ayarlar aynı olmuş olsa çalışırdı, demek ki değil. Bence şöyle yapın, bir raporlama ile ( forti için var mı bilemiyorum ) ayarları export edin, diğer tarafı da aynı şekilde dışarıya alıp karşılaştırın. Atladığınız noktayı böylece kolay bulabilirsiniz. Muhtemelen başka bir sette sıkıntı yaşıyorsunuz.

 
Gönderildi : 14/06/2010 02:02

Paylaş: