Forum

terminal server sor...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

terminal server sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
324 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhabalar terminal server üzerinden clientlar bağlanmak istediğinde bu hatayı alıyor. aslında ilk önce administratordan bağlanıken bu hatayı alıyordum clientlar bağlanıyordu sonra clientlar da aynı hatayı almaya başladı. policylerden kontrol ederken deny log on throught terminal services te administrator'un ekli olduğunu gördüm onu kaldırdım administrator çalıştı bağlandım ama clientlar aynı. onları da allow log on through terminal services e eklemesem çalışacak sanki ama add user and group pasif ne yapabilirim başka sorun nedir acaba?

 

teşekkürler

 
Gönderildi : 01/06/2010 15:05

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/05/windows-2008-zerinde-terminal-servis-kurulumu-windows-2008-terminal-services-_3101_nstallation.aspx


yukarıdaki makalede ilgili izinler hakkında bilgi verilmiştir. 


image014


Bilgilerimiz doğru olmasına rağmen bağlantı gerçekleşmemektedir. Bunun nedeni ise bağlanmak istediğimiz serverimiza bir Domain User kullanıcısının bağlanması sakıncalıdır ve izin verilmemektedir. Terminal Services uygulaması ile Domain user kullanıcılarımızın Serverimiza bağlanabilmeleri için güvenlik ayarlarımızı tekrardan gözden geçirmemiz ve gerekli hakları vermemizi istemektedir.


image015


Serverimiz üzerinde Local Securty Policymizi açarak Local Policies \ User Rights Assigment bölümü altında Allow log on threough Terminal Services policimizi düzenliyoruz ve administrators grubu haricinde Magazalar grubunun da serverimiza Terminal server yolu ile bağlanmasını istiyoruz.


Not : Mağazalar grubu üyesi olan hiç bir kullanıcı Serverimizi Local den açma hakkında sahip olamayacaktır. Eğer böyle bir ihtiyacımız var ise Allow log on locally policymizide düzenlememiz gerekmektedir.


image016


Gerekli bütün ayarlamamızı yaptıktan sonra Domain User haklarına sahip bir kullanıcımızın Terminal Servis hizmeti ile serverimiza bağlandığını görebilmekteyiz.

 
Gönderildi : 01/06/2010 19:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

çok teşekkürler mümin hocamın yardımlarıyla hallettim.

 
Gönderildi : 02/06/2010 03:22

Paylaş: