Forum

GPO ile .exe uzantı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

GPO ile .exe uzantılı dosyaları yükleme ?

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
947 Görüntüleme
(@SerdarBayram)
Gönderiler: 243
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Server 2008 üzerinden GPO ile Windows 7  kurulu pc lere Office 2007 kurmak istiyorum user configuration bölümünden sofware instilation a gelip Palylaşım içerisindeki office dosyasını gösterdiğimde .exe setup dosyasını görmüyor .MSI dosyalarını okuyor GPO ile .EXE uzantılı dosyaları yükleyemez miyim ? yada office 2007 yi nasıl GPO üzerinden nasıl yükleye bilirim. 

 
Gönderildi : 01/05/2010 17:44

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, .exe olarak yüklenmiyor, fakat .msi dosyası ile deploy edilebiliyor. Makinelerde Office 2003 varsa upgrade de yapabilirsiniz. Upgrade istemiyorsanız makinelerde önceki office sürümlerinin remove edilmesi gerekir. Group Policy'i bilgisayar bazında uygulayın. Tüm bilgisayarları bir OU altında toplayın veya varsa o OU'ya properties yapıp Group Policy Management Console'a gidin ve Computer Configuration 'ı açın. Software Installation 'dan New diyerek Office 2007 setup klasörü içerisindeki EnterpriseWW.msi dosyasını gösterin. --Burada dikkat etmeniz gereken nokta klasörün network path halinde yazılmasıdır isim ve path olarak ve installation yapacağınız klasörün tüm kullanıcılarda read&execute ve modify hakları bulunmalıdır. Aksi halde kurmuyor-- EnterpriseWW.msi 'ı doğru şekilde tanımladıktan sonra Assigned seçerek upgrade yaparsanız Advanced bölümüne geçin veya Assigned haliyle devam edin. Assign ettikten sonra group policy mgmt console'u kapatın ve start - run - gpupdate /force komutunu koşturun. Tüm bilgisayarları restart edin. Açtıklarında Office 2007 yüklenecektir. Yüklenmezse kontrol etmeniz gerekenler; klasör yetkileri, .msi dosyasının düzgün çalışıp çalışmadığı ve group policy'de paketi assign ederken package name olarak ve network path olarak doğru dizini gösterip göstermediğinizdir.


İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 01/05/2010 20:00

(@SerdarBayram)
Gönderiler: 243
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam dediklerinizi yapma fırsatını yeni buldum ;

fakat açılışta Office prog yükletmeyi başaramadım.yaptığım işlem AD içerisinde oluşturduğum OU içerisine ilgili kullanıcı yı taşıdım ve ardından GPO Managament konsolundan ilgili OU içerisine Create a new.... diyerek bir gpo nesnesi oluşturdum GPO içerisinde Computer  Configuration>Polices>Software Setting>Properties>Paylaşımdaki dosyanın yolu nu gösterdim.bu işlemden sonra Software instilation a new diyerek office paketindeki EnterpriseWW.msi dosyasını gösterdim. assing seçili seçeneklerde serverda gpupdate /force komutunu uyguladım  client pc yi restart ettim fakat office dair hiç bir yükleme yapmıyor.

Client pc den paylaşımda sorun varmı yokmu diye kontrol ettim herhangi bir sorun yok Paylaşıma  Server üzerinden Everyone da full yetki verdim. 

Bu işlem olmayınca Bu uygulamayı iptal edip aynı adımları User Configuration içinde uyguladım fakat sonuç değişmedi.Bende Başka bir MSI dosyasını user configuration üzerinden yüklemeyi denedim bu işlemde herhangi bir sorun yaşamadım fakat office te yüklemeyi yapamadım .Aynı bilgisayar için Açılış sayfasının değiştiren bir GPO uyguladım bir sorun göremedim.

Client pc office e dair herhangi bir yazılım kurulumu yapılmamıştır. yeni formatlanmış bir pc gibi düşünebilirsiniz. 

Sorun nerede olabilir acaba. 

 

 
Gönderildi : 03/05/2010 20:02

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, .msi dosyası için path'in adını nasıl yazdınız?

 
Gönderildi : 03/05/2010 20:14

(@SerdarBayram)
Gönderiler: 243
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

işlem ile ilgili ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

http://www.resimupload.com/ds734950683_gpo01.html

 

 
Gönderildi : 03/05/2010 20:38

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Ekranda gözükmüyor , network path olmalı, browse ettikten sonra network path yazdınız diye düşünüyorum. Fakat .msi dosyasının olmaması belki şununla ilgildiir, bilgisayarları bi OU 'ya toplayıp user conf yapıyorsanız olmaz, policy kullanıcı bazlı ise kullanıcıları, pc bazlı ise bilgisyarları bir OU 'ya toplayıp policy'i de oraya uygulamanız gerekir, diğer .msi'larda sorun çıkmıyor demiştiniz, bu  .msi 'den office düzgün kuruluyor mu policy olmadan?

 
Gönderildi : 03/05/2010 20:52

Paylaş: