Forum

Hyper V sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper V sorunu

9 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
452 Görüntüleme
(@muratdedeoglu)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Hyper v uzerinde iki adet sanal serverım mevcut fakat serverlardan biri kitlendi hyperv konsolu uzerinden ne shutdown edebildim nede erişim sağlayabildim hyper v serverini restart ettiğimde bahsettiğim sorunlu server konsolda gözükmüyor 

import server seceneğiyle sanal makinanın yerini gosterdigimde ise import edemedigi uyarısını alıyorum, bu sanal makinaya erişim sağlamamın bir yolu varmıdır acaba ciddi problem yaşıyorum

  

 

 
Gönderildi : 28/04/2010 13:41

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Import edemediğinde verdiği hatanın detaylarını yazabilir misiniz?

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 28/04/2010 13:54

(@muratdedeoglu)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

/

 
Gönderildi : 28/04/2010 20:28

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba ,


Resimler gözükmüyor.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 28/04/2010 20:34

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Sanal makinenizi daha önceden export etmediğiniz için export dosyası oluşturulmamış. Sistem ilgili export dosyasını bulamadığı için import işlemini yapamıyor. Eğer daha önceden export ettiyseniz de yanlış klasörü gösteriyorsunuz.

Aklıma gelen ilk çözüm New Virtual Machine diyerek aynı isimde sanal makinenizi oluşturmanız ve varolan sanal makinenizin diskini göstermeniz. Bu şekilde çözülecektir diye düşünüyorum.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 28/04/2010 20:48

(@muratdedeoglu)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

tesekkur ederim

 
Gönderildi : 29/04/2010 11:25

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 29/04/2010 12:12

(@muratdedeoglu)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

bişey daha sormak istitorum

sanal serverlarımızın yedeğini alma sıralaması nasıl olmalı önce mevcut serverları export edip sonra snapshotlar almak uygunmudur yada daha guvenli 

hangi yolu izleyebilirz .

birde bu serverların uzerinde çalıştığı Hyperv serverini nasıl hangi zmanlarda yedekliyorsunuz ,imaj alarak falanmı

cevap veren arkadaslara tesekkur ediyorum 

iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 29/04/2010 13:05

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Öncelikle snapshot ı bir yedekleme sistemi olarak görmemeliyiz. Snapshot aslında sanal makine üzerinde yapılacak bir işlem öncesi alınan tedbirdir. Bir kurulum yapacaksınız ya da bir güncelleme kuracaksınız. Bu durumda tüm sanal makineyi geri dönmek yerine snapshot özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ancak işleminiz başarılı bir şekilde tamamlandığında da snapshot fazla bekletilmeden silinmelidir. Snapshot ların dikkatli kullanılaması gereklidir. Çünkü sistem üzerinde pekçok etkileri olabilir. Örneğin snapshot aldığınızda sonu avhd. olan dinamik bir disk oluşturulur ve bu disk sanal makinenizin disk yapılandırmasında belirlediğiniz boyuta kadar ulaşacaktır. Bu da sanal makinelerinizin bulunduğu disk alanında sıkıntı oluşturabilir. Ayrıca bu disk dinamik olarak boyutunu arttırdığından sanal makinenizin performansını da olumsuz olarak etkileyecektir. Bir diğer dezavantajı da snapshot dan geri döndüğünüzde istenmeyen veri kayıplarına ve tutarsızlıklara (veritabanına bağlı bir uygulama çalışıyorsa) neden olacaktır.

Sanal makinelerinizi yedeklemek için iki farklı yol kullanabilirsiniz. Bunlar;

  1. Sanal makinelerinize sanal makine olarak davranırsınız ve onlar Export ile ya da Windows Backup ile yedekleyebilirsiniz. Sanal makinelerinizi çalışırken yedekleyebilmeniz için VSS in o disk üzerinde etkinleştirilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca Windows Server 2008 üzerinde Hyper-V kullanıyorsanız Windows Server Backup ile sanal makinelerinizi yedekleyebilmeniz için bir takım düzenlemeler yapmanız gerekiyor. Bununla ilgili bilgiyi http://support.microsoft.com/kb/958662 adresinden alabilirsiniz. Bu yöntemin avantajı sanal makinelerinizi olduğu gibi yedeklediğinizden geri dönmeniz Import işlemi yapmanız ya da Windows Backup dan restore işlemi yapmanız kadar kolay olacak olmasıdır. En büyük dezavantajı ise eğer sanal makinelerinizin disk boyutları büyük ve fixed disk kullanacak şekilde ayarlandılar ise yedeklerinizin boyutları epey büyük olacaktır.
  2. Sanal makinelerinize gerçek sunucular gibi davranabilirsiniz ve onları sanal makinelerinizin işletim sistemleri üzerinde çalıştıracağınız yedekleme yazılımları (ntbackup, Windows Server Backup, Acronis vb.) ile yedekleyebilirsiniz. Eğer sisteminizi acronis gibi bir yazılımla yedekledikten sonra geri dönmek isterseniz ağ kartınızın Legacy Network Adapter olmasına dikkat etmelisiniz.

Hyper-V sunucunuzun yedeğini de yine Windows Server Backup yazılımı ile alabilirsiniz. Burda da eğer yeterli alanınız var ise Full Server seçeneği ile Hyper-V sunucunuzun yedeğini alabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 29/04/2010 15:04

Paylaş: