Forum

GPO da kısıtlama bu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

GPO da kısıtlama bulunmadığı halde 'software restriction policies'

23 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
754 Görüntüleme
(@sametran)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ugur DEMIR in bu mesajını ilk okuduğumda bilgisayara uyguladım fakat olmadı ama biraz önce siz tekrarlayınca servise kadar gittim bunu denedim şu an makina sorunsuz çalışıyor başka OUya taşınmış halde fakat taşıdığım OUdaki policyler ile aynı policyler diğer grubada uyarlanmış şekilde birde anlamadığım ilk seferinde olmadı şimdi nasıl oldu ?
bu konuyu ilk açtığımdan beridir aynı sorun üzerine sürekli bir çalışma yapıyordum bu grubun içinden bu useri sildim ve tekrardan oluşturdum olmadı ama diğer userı kopyalayarak yaptığımda çalıştı ?
bu iki OU farklılıkları sadece 2 ayrı servis olmaları ama yetkilendirmesi aynı


teşekkürler kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/07/2010 02:27

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Sizin dediklerinize göre kısıtlama yok. Bu durumda da sorun yaşamamanız gerekir. Fakat sorun devam ediyorsa demek ki bir yeri atlıyorsunuz. Sorunlu client ile aynı OU' da bulunan diğer makineler aynı sorunu yaşamıyorlarsa o OU' ya ait soft.rest.pol. yok demektir. Makine kısmını elediniz. Aynı OU içerisinde bulunan kullanıcılar için sadece tek userda bu problem oluşuyorsa o kullanıcının yetkilerini arttırmayı deneyin. Power users grubuna katabilirsiniz. Ayrıca client tarafında tekrar kontrol yapmanızı öneririm. Söz konusu OU' larda bir policy varsa(herhangi bir policy) sağ click properties' den Block Policy Inheritance kutucuğunu işaretleyin. Default dom. policy aktifse yukarıdan aşağı eziyor olabilir.

 
Gönderildi : 07/07/2010 19:42

(@sametran)
Gönderiler: 30
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bu userın bulunduğu OU'da bu userın haricinde 5 tane daha var fakat bu diğer 5 user dan 2 si bu halde onlarıda Uğur DEMİR'in dediği şekilde yaptım onlar normal olarak çalıştı anlamadığım ilk yaptığım da neden çalışmadı.

 
Gönderildi : 09/07/2010 14:29

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Sorun düzelmesi güzel. Sorunun asıl kaynağı bulmak için, logları incelemek lazım.


Geri bildirim için teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/07/2010 22:03

Sayfa 2 / 2
Paylaş: