Forum

MS.Win.Server 2008 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS.Win.Server 2008 de Easy Print fonksiyonunu kullanarak RDP den çıktı almak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@fatihdeniz-2)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhabalar,


Benim easy print fonksiyonu ile ilgili bir sıkıntım var. Bir haftadır araştırıyorum ama hiçbir şekilde sorunumun çözümünü bulamadım. Sizlerin bilgi ve tecrübelerine sunmak istedim.


Sorunum şu:
Sistemimde Win.Server2008 Std 64Bit SP2 yüklü iştetim sistemim kurulu ve bu makina DC konumunda. Benim diğer ofislerimden serverime RDP ile bağlantı kurup, kullanılan şirket programından gerekli çıktıların alınıp, yerel ya da kendi network yazıcılarından döküm almalarını istiyorum. İstemci makinalarımda Win.XP Pro SP3 ve .Netframework 3.5 ve RDP 6.1 kuruludur.


Program haricinde bile kendi yerel yazıcılarını görmelerine rağmen çıktı almaya çalışıldığında ekranda "Bu çıktı yazıcıya gönderildi" şeklinde bilgi balonu beliriyor. Ancak ne çıktı yerel yazıcıdan alınıyor ne de kuyrukta birikiyor. Hiçbir tepki yok. Farklı yazıcılar denedim hepsinde aynı problem mevcut.


Server 2003 platformunda yapıldığı gibi yazıcı driver lerini server üzerine yükledim ve gerekli port yönlendirmelerini yazıcıların bağlı bulunduğu istemci makinalarda yaptım. Yine herhangi bir sonuca ulaşamadım. Sorunun çözümü için fazla vaktim kalmadı ve benim için çok önem arz ediyor.


Saygılarımla, iyi çalışmalar diler, olumlu cevaplarınızı beklerim.
Fatih Deniz

 
Gönderildi : 31/03/2010 13:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Aynı konu iki kere açıldığı için bu postu kitliyorum.Problem takibini aşağıdaki linkden yapabilirsiniz.


http://www.cozumpark.com/forums/thread/163853.aspx  

 
Gönderildi : 31/03/2010 16:54

Paylaş: