Forum

Win Server 2008 IIS...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win Server 2008 IIS 7 Virtual Directory Sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
559 Görüntüleme
(@mrtbst)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Öncelikle herkese teşekkürler,


Win Server 2008 de yeniyim ve siteyi host etmekte bir problem yaşamaktayım.


Bildiğim kadarı ile virtual directory i IIS altında Default Web Sites altında tanımlayıp Convert to Application a yaparakD sürücüsündeki folder ı gösterebiliyoruz. Yayını bu şekilde yaptığımda C sürücüsü altında ASPNet in config dosyalarından machine.config dosyasından aşağıdaki hatayı alıyorum.


The connection name 'LocalSqlServer' was not found in the applications configuration or the connection string is empty. burada .public key tooken larda hata gösteriyor Ne alaka anlayamadım.


Uygulamayı Default WebSites altından değilde IIS altından normal bir web Site olarak tanımlayıp Physical Path olarak D yi gösterip, browese ettiğinde de C:\Inetpub\wwwroot altında arıyor ve bulamıyor.


 


Not: System32 altından IIS in default baktığı directory i D: olarak değiştirdiğimde de aşağıdaki hatayı alıyorum


<caching>
      <sqlCacheDependency enabled="true" pollTime="60">
        <databases>
          <add name="ConnCs" connectionStringName="ConnCs" pollTime="60" />
        </databases>
      </sqlCacheDependency>
    </caching>


Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 30/03/2010 23:50

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Selam;


 


IIS de yeni bir site ekleyip yolunu gösterdiğinde de mi bu hatayı alıyorsun?


 


Sanırım aspx uzantılı bir site çalıştırmak istiyorsun, bunun için de Application Pool lardan .Net sürümünü de ayarlaman gererekecek olabilir. .Net sürümünü derlediğin sürüme yükseltmen gerekecektir.


 


Sites ten Web sitene Sağ tıklayıp, Menage Web Site tan Advanced Settings e tıklayalım ve Application Pool dan uygun .Net sürümümüzü seçelim. .Net 4.0 la yazılmış bir uygulamaysa .Net 4.0 yükleyelim.


 


Tabi bunları yaptığınızda sorununuz hemen çözülmeyecektir. Bana birde web.config te yer alan <connectionStrings> ksımını yazabilirmisiniz?


 


Ayrıca bu sunucu üzerinde SQL server var mı? Yoksa sen lokal bilgisayarında Visual Studio da bir şey yazıp bu sunucu yamı attın yaptığın çalışmaları? Yani lokalinde çalışan bir şey şuan sunucu üzerinde çalışmıyor mu?


 


Varsa hatayla ilgili ekran görüntüleride almamız iyi olacaktır.


 


Ek. Siten sql veritabanı kullanıyor mu?


 


Birde sanırım zaten <connectionStrings>  değerin boş.


 


Orada veritabanı iletişim bilgileri bulunur. Şöyle bir şeydir.


 


<connectionStrings>
  <add name="ApplicationServices" connectionString="Data Source=sql server ip in;Initial Catalog=Link;User Id=yetkili sql server kullanıcısı;Password=şifren" providerName="System.Data.SqlClient"/>
  <add name="LinkConnectionString" connectionString="Data Source=sql server ip in;Initial Catalog=Link;User Id=yetkili sql server kullanıcısı;Password=şifren" providerName="System.Data.SqlClient"/>
  <add name="LinkConnectionString2" connectionString="Data Source=sql server ip in;Initial Catalog=Link;User Id=yetkili sql server kullanıcısı;Password=şifren" providerName="System.Data.SqlClient"/>
 </connectionStrings>


 

 
Gönderildi : 31/03/2010 00:30

(@mrtbst)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hüseyin Bey,


Teşekür ederim yanıtınızdan ötürü. Diğer sorumada yanıt vermiştiniz.


Şimdi bir sunucu açtım ve win server 2008 yükledim. SQL server 2008 de yükledim.


IIS den www.abc.com sitesini ekledim. fiziksel adres olarak D sürücüsünde site. Browser dan  http://localhost/www.abc.com/  yazdığımda aşağıda ki hatayı almaktayım. 404 hatası. Fizksel adres zate D de


Requested URL http://localhost:80/www.abc.com/ Physical PathC:\inetpub\wwwroot\www.abc.com\ 


IIS\Default Web sites altından virtual directory den www.bcd.com eklediğimde http://localhost/www.bcd.com/  dediğimde ise aşağıdaki hatayı almaktayım. Aynı şekilde c:\inetpub\wwwroot altına uygulamayı taşıdım ve New web site ile create ettim. oda aynı hatayı aldı.


Walla kendimi aptal gibi hissetmeye başladım.  


Configuration Error


Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: The connection name 'LocalSqlServer' was not found in the applications configuration or the connection string is empty.

Source Error:





Line 158:        <roleManager>
Line 159: <providers>
Line 160: <add name="AspNetSqlRoleProvider" connectionStringName="LocalSqlServer" applicationName="/" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider, System.Web, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a"/>
Line 161: <add name="AspNetWindowsTokenRoleProvider" applicationName="/" type="System.Web.Security.WindowsTokenRoleProvider, System.Web, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a"/>
Line 162: </providers>

Source File: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\Config\machine.config    Line: 160


Uygulamanın config dosyasında bir problem yok, şöyleki hosting aldığım firmada çalışır halinin sürümünü çıktım.


Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 31/03/2010 01:09

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Web siteniz çalışmak için herhangi bir veritabanından data çekmek durumunda mı? Ki öyle gözüküyor, bunun için de sql bağlantınızı doğru konfigüre etmeniz gerek.


 


Yarın bir sunum için WCF (Windows Communication Foundation) ile ilgili bir döküman hazırlamam gerekiyor, şuan bununla ilgileniyorum, eğer çok aciliyeti yok ise sabah bir bakalım. Ayrıca yazılımcı arkadaşlarada danışırım sorununuzu ama büyük ihtimalle dediğim gibi sorun veritabanı iletişim ile ilgili.


 


http://www.connectionstrings.com/sql-server-2008  bu linkede bir göz atın isterseniz.


 

 
Gönderildi : 31/03/2010 01:43

Paylaş: