Forum

w2k8 TS grup ekleme...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

w2k8 TS grup eklemek

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
357 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


2008'de TS kurarken daha önceden oluşturduğum bir gurubu ekleyemiyorum ve de bu oluşturduğum grubu remote desktop users grubuna member edemiyorum. Hatta Remote Desktop Users grubunu dahi ekleyemiyorum. Nasıl ekleyecebilirim? Workgroup ortamında...

 
Gönderildi : 30/03/2010 23:23

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Özür dilerim ama sorunu tam olarak algılayamadım. Anladığım problem, Mevcut Ts web Access Computers Gruop'a başka bir TS web Access Computers'i ekleyemiyorsunuz.


Eğer sıkıntı buysa WorkGroup ortamında bunu gerçekleştiremezsiniz. Ts Web access veya Ts session Broker Serverlar aynı Domain Ortamının üyesi olduğu zaman local conputers gruplarına ekleyebilmektesiniz.


Sorunuz bu değilse daha detaylı paylaşmanızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 31/03/2010 01:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Anlatmak istediğim şuydu; Server 2003'te gruplar oluşturup bu grupları Remote desktop userse üye yapabiliyorduk. Şimdi bunu yapamıyorum. Diğeri de, terminal server kurarken son aşamada eklemek istediğimiz grupları sorduğu bir aşama var. Oraya herhangi bir grup ekleyemiyorum. Sadece kullanıcıları ekleyebiliyorum. Acaba mantık şu mudur; Remote desktop users grubu default olarak terminal servise ekli, benim oluşturduğum userleri remote desktop users grubuna üye yaptığımda otomatik olarak terminal servere eklenmiş oluyor. Ama bu seferde, atıyorum "ankara, istanbul, ordu" diye oluşturulan grupları remote desktop users grubuna üye yapmamış oluyorum. Remote desktop grubuna ekleyemeyince oturum açamıyorlar.TH web accesse bu grupları ekleyerek RemoteAPP çalıştırdıklarını farzetsek bile istediğim şeyi yapamamış oluyorum.   Farzedelim farklı klasörlere erişim yetkisi verebilmek... RemoteAPP'de kullanıcı bir programda "Kaydet" dediğinde karşısına bilgisayarımdaki diskler filan her şey geliyor, istediğini siler, istediğine yazar. Bu grup policyler konusunda zayıf olduğumun farkındayım. Ne yapmalı ne etmeli. Bir de bu remoteAPP'de bir eksiklik var ya da ben henüz keşfedemedim. Farzedelim kullanıcı kullanmadığı dosyaları sildi sildi sildi ve geri dönüşüm kutusu doldu, diğer kullanıcılarda aynı şeyi yaptıar. Desktopa ulaşmasını istemediğim kullanıcı geri dönüşüm kutusunu nasıl temizleyecek?


Diğer yandan remote desktop users grubuna ekli bir user servere login olduğunda disklere ulaşıp istediği dosyayı silebiliyor. Server 2003 te bunu yapamıyordu. Microsoft güzel şeyler yapıyor ama sürekli bir şeyleri değiştirip duruyor bu da sinir ediyor.:))


 

 
Gönderildi : 31/03/2010 03:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Yok mu bunun nasıl yapılacağını bilen bir arkadaş? Workgroup ortamında...

 
Gönderildi : 31/03/2010 19:46

Paylaş: