Forum

web srv ssl sertifi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

web srv ssl sertifika problemi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@veli83)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

selam herkese. 2008 srv da IIS ile yayınladığım sitede CA'dan ssl oluşturdum ancak lokal ağdan sertifika sorunu olmamasına rağmen domain dışından yani internet ortamından siteye giriş yaptığımda sertifikayı yüklememe rağmen güvenilmeyen sertifika tarzında hata alıyorum, normal midir? ne yapmalıyom? teşekkürler...

 
Gönderildi : 29/03/2010 02:30

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Sertifikanız bir sertifika oteritesi tarafından onaylanmadığı sürece sorun yaşarsınız, eğer bu uyarılar sizin için çok önemli değilse bunları öenmsemenin pek bir gereği yok. Ama sertifilar önemli ve herhangi bir uyarı almak istemiyor iseniz sertifika vermeye yetkili bir kuruluştan sertifika satın almalısınız.


 


RapidSSL en uygun fiyatlı olanıdır, tercih edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 29/03/2010 10:22

(@veli83)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

teşk.ederim...peki internete açık bir CA kendi sunucum olarak kuramam mı yani sertifika satın almaktan başka çaerm yok mu? bir tane windows serverı CA olarak hazırlasam nete açsam olmaz mı...yani verisign gibi nette benim sunucum sertifika doğrulayacak? mümkün mü ve nasıl?

tşk.

 
Gönderildi : 29/03/2010 23:27

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

İşin teknik kısmından ziyade internet otoritesi tarafından yetkili kabul edilmeniz gerekir ki buda son derece zor ve masraflı bir iştir.


Sizin dediğiniz gibi olabilseydi bu zaten kimse Verisign den veya Thawte den ücret ödeyerek SSL sertifikası satın almazdı. Kişiler bu kuruluşları tanımakta ve bunların sertifikalarının güvenilir olduğunu bilmektedirler. Bunları tarayıcılarımızda bilmektedirler.


Genelde bu sertifikalar online alış-verişlerde bu hizmeti veren firmalar tarafından kullanılır ki geçerli bir güvenlik sertifikası kullanma zorunluluklarıda vardır. Eğer bu tür bir işlem yapmıyorsanız verilen güvenlik uyarısını önemsemeyebilirsiniz. Yada yıllığı 30 dolar olan geçerli bir sertifika alıp kullanabilirsiniz.


 


 

 
Gönderildi : 30/03/2010 01:01

Paylaş: