Forum

name server yapılan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

name server yapılandırması hkkında.

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
472 Görüntüleme
(@mrtbst)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Örneğin  www.abc.com domain name i bana ait ve sitesini hazırladım bitirdim. sistem sahibinden benzeri ve alt domainler üzerinden kurumsal üyelere hizmet vermekte.

Şimdi Testten Utest e çıktım ancak, prod a çıkamadım bir türlü, çünkü subdomain lerde hosting firması ile sorun yaşadım. bu doğrultuda sunucu satın aldım ve kurulum olarak server 2008 r2 kurdum, kurulumdan sonra alt domainleri yönetmek için dns server kurdum ve ns1.abc.com ns2.abc.com nameserver yapılandırmalarını yaptım. bunun haricinde www.abc.com ftp ve mail.abc.com ayrıca subdomain ler için dns kayıtlarını da oluşturdum. Sunucu içerisinde ping lediğim zaman sunucu ipsi tümünde  sunucu ip sini çözümlemekte. haklı olarak sunucu dışarısında ping lediğimde ip çözümlenmemekte çünkü abccom yönlendirmesini yapmadım henüz.

Şimdi bu yönlendirmeyi yapabilmem için türk ticaret net der ki, ns1.abc.com ve ns2 aktif değil, aktif olmaları için ne yapmam gerekmekte? beklemelimiyim?

İkinci durum da

her hangi bir client ten (iis de abc olarak tanımlı olan) http://sunucuIP/ abc.com/ yazdığımda site gelmemekte,

 

Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek, bu gün kendime isyan ettim, bilmemek kötü bir şey ve bilen arkadaş sandığım kişiler de pek yardımcı olmadı.

Şimdiden teşekkür ederim. 

 

 

 

 
Gönderildi : 28/03/2010 04:28

(@MuammerKOSEOGLU)
Gönderiler: 196
Reputable Member
 

Dns portlarını  Dc ye yönlendirdiniz mi?   53,443,80 gibi


ayrıca www.intodns.com sitesinden domain sorgulamalarında Nameserver olarak farklı bir domain çözüyor. Yönlendirmeler düzgün olmamış gibi..

 
Gönderildi : 28/03/2010 16:30

(@mrtbst)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İlgin için teşekkür ederim hocam, evet yönlendirmiştim. sanırım biraz beklememiz gerekiyormuş kayıtların oturması için, ancak Win server 2008 de plesk desteği olmadığı için, formatlayıp 2003 kurdum. şimdi plesk ile dns leri oluşturmayı planlıyorum.


 


Tekrar teşekkürler

 
Gönderildi : 29/03/2010 00:14

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Plesk gibi hantal ve pek bir halta yaramayan bir yönetim paneli için mi 2008 den 2003 server a döndün? Ayrıca sen host hizmetimi vereceksin ki Plesk gibi bir panele ihtiyaç duyuyorsun?


 


Yaşadığın sorunları Plesklemi çözebileceğini düşünüyorsun acaba? Eğer böyle düşünüyorsan Plesk pek bir sorununu çözmeyecektir.


 


http://sunucuip/emlak yazınca sitenin gelmesi için IIS'in root dizininde böyle bir klasör olması ve sitenin içeriğininde bu klasör içinde yer alması gerekir. Ve eğerki siten PHP gibi bir dille yada farklı bir dillede yazılmışsa IIS için gerekli bileşenlerin yüklü olması gerekir.


 

 
Gönderildi : 29/03/2010 01:27

(@mrtbst)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hocam,

Esasında plesk için değilde, 2003 üzerinde daha fazla kaynak bulabilirim umudu ile dönmüştüm, bir arkadaş ta 2003 te tecrübeli olduğundan geçiş yaptım, plesk kullanma ihtimalim de var dı tabi, daha önceden 2003 ü de kurmamıştım hiç, ancak gördüm ki 2008 var ken 2003 kullanmak pek akıl karı değil bunu gördüm ve 2008 tekrar yükledim.

hosting hizmeti vermeyeceğim sadece bir kaç uygulamam için kullanacağım. şuan  dns kayıtlarını oluşturdum 12 saat felan geçti tanınmaları için bekliyorum. esasında domain name yönlendirmemi ip oluşturduğum ns1 ve ns2 iplerine yönlendirmek istedim ancak ilgili firma (imini yazmıyorum )  site kurallarına aykırı olabilir) ip üzerinden yönlendirme yapmıyor, illa ns lerin tanınmış olmasını istiyor. Esasında ns verdiğim de de yönlendirmesini ip ile yapıyor ancak böyle bir zorluk çıkartıyorlar, çünkü dns hizmetide veriyorlar. Öyleki domain name i taşımayı da dile getirdim, sistemimiz yapmıyor dediler, taşımak ta ayrı bir dert 5-15 gün sürüyor. acaip bir durum anlayacağınız. bende biraz bekleme kararı verdim. ns ler otursun sonra yönlendirmesini yaparım diyorum. 

Şuan sunucu içerisinde  www.abc.com yazdığımda site geliyor. iis üzerinde de tanımlı ancak directory olarak inetpub altında değil.

  http://sunucuip/ abc ile ilgili de, benin ns1 3 numaralı ip de, ns 2 4 no, iis için 5, mail için 6 yı tanımladım diyelim,

 

tüm iplere göre http://sunucuip/ abc yazdığımda directory hata sı alıyorum.

404 - File or directory not found.

The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

 bunun nedeni iis den fiziksel adres olarak inetpup altı değilde başka bir directory olması olabilir mi?,

Sistem asp net ve dns server ı restart ettiğimde herhangi bir hata almamaktayım. hatta localden dns üzerinde oluşturduğum her şeyi pinglediğimde yanıt alıyorum. Ayrıca şuan kullandığım makinenin dns ayarlarını kendi dns ip lerim verdiğimde de browserdan site gelmekte.

Şuan bu noktaya kadar geldim,

Bir de mail server olarak google ın bir mail server ını kullanacağım tavsiye eder misiniz?

 

biraz fazla yazdım kusura kalmayın, konu hakkında uyarabileceğiniz, önem arz edebileceğiniz bir nokta var ise paylaşırsanız sevinirim.

 

Kolay gelsin. 

 

 

 
Gönderildi : 30/03/2010 17:23

Paylaş: