Forum

Group Policy hatala...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Group Policy hataları

11 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
504 Görüntüleme
(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Çok ilginç ama bu hatalarla karşılarştım [:)] nasıl düzeltebilirim bu işin kaynağı nedir ?

1. Vista/Win 7 için c nin altına bir kullanıcı için nasıl full hak verebilirim.

yani C'ye sağ tılayıp properties >> security tabından yeni bir kullanıcı için nasıl hak tanımlayabilirim.

2. start menüsü altında ki "all programs" da bulunan tüm kısayollar gitti üstüne üstelik o bölümden search ettiğimde her hangi bir şekilde çıkmıyor.

Kullanıcıyı policyden çıkarttığımzda sorun düzeliyor.

3. Windows + E tuşuna bastığımızda ise 

ekrana çıkan hata mesajı :

[Window
Title]

Restrictions

 

[Content]

This
operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer.
Please contact your system administrator.

Nedir bu hatalar daha önceden karşılaştınız mı ?

Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler


 
Gönderildi : 25/03/2010 18:30

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

İlki için düşündüğümü belirtip diğerlerini cevaplayayım [:)]

  1. Domain Controller nız üzerinde kullanıcılarınızın bulunduğu Organizational Unit üzerinde policy uygulanıyor. Bu policy de User Settings--> Administrative Templates--> Start Menu and Taskbar ı seçtiğinizde sağ tarafta bulunan "Remove All Programs list from the Start menu" seçeneği Enabled durumdadır. Bilgisayarı domainden çıkardığınızda da normal olarak bu özellik geçersiz olduğundan sorununuz ortadan kalkmaktadır. Eğer bu policy yi belirli kullanıcılara uygulamayacaksanız ya o kullanıcıları ilgili OU nun altından başka bir ou ya taşıyabilirsiniz (ancak policy nin uygulandığı ou nun alt ou su olmamalı. Çünkü policy alt ou larada uygulanacaktır). Başka bir yöntem de bu policy nin uygulanmasını istemediğiniz kullanıcılar için policy nin Security bölümünde ekleyip Deny olarak belirleyebilirsiniz.
  2.  Bu özellik de yine kullanıcılarınıza uygulanan policy den kaynaklanıyor. İlgili policy de ki ayar User Settings--> Administrative Templates--> Windows Components--> Windows Explorer bölümüne geldiğinizde sağ tarafta bulunan "Turn off Windows+X hotkeys" seçeneğinin Enabled durumunda olmasıdır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 25/03/2010 19:06

(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

2. ve 3. sorunlarımı düzelttim.


Ama klasöre kullanıcı için nasıl hak verebilirim.....

Şu şekilde bir ekran çıkıyor karşıma :


Nasıl yeni bir kullanıcı için ben klasör hakkı tanımlayabilirim...


Bu arada local adminde çıkan bir hata bu..

 
Gönderildi : 25/03/2010 19:30

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Bunun sebebi Windows Vista ve Windows 7 de C sürücüsünün varsayılan olarak sahibi TrustedInstaller servisidir. Bu servis windows güncellemelerini kurulması işleminden sorumludur. Aynı zamanda bu sayede Administor yetkilerini kullanarak sistem dosyalarında değişiklik yapmaya çalışan zararlı yazılımlarında önlenmesi amaçlanmıştır. Windows XP zamanında C ya da D gibi sürücülerin sahibi varsayılan olarak Administrators grubu idi ve bu sürücülere yetki verme işlemi kolay oluyordu.

Öncelikle C sürücüsünün sahipliğini TrustedInstaller üzerinden alarak Administrators grubuna vermeliyiz. Bunun için C sürücüsünde sağ tıklayıp Properties dedikten sonra Security sekmesine gelelim. Alt kısımda bulunan Advanced butonuna tıkladıktan sonra Owner sekmesine geçelim. Burada owner olarak TrustedInstaller ı göreceğiz. Alt taraftan Adminsitrators ü seçtikten sonra "Replace owner on subcontainers and objects" seçeneğini de işretleyip OK diyelim ve işlemin gerçekleşmesini bekleyelim (pagefile.sys dosyasında ve System Volume Information klasörü üzerinde Access Denied hatası alabiliriz No ve ardından Continue diyerek devam edebiliriz).

Ardından C  sürücüsüne tekrar sağ tıklayıp Security sekmesine gelip Edit dedikten sonra dilediğimiz kullanıcıyı ekleyip belirlediğimiz yetkilendirmeyi yapabiliriz. Tabi bu işlemlerin oluşturduğu risk uygulayıcıya aittir.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra dilerseniz C sürücüsünün sahipliğini yeniden TrustedInstaller üzerine alabilirsiniz. Bunun için Owner sekmesine gelip Edit butonuna tıkladıktan sonra Other users or groups butonuna tıklayalım. Açılan pencerede Locations kısmına tıklayalım ve bilgisayarın ismini seçerek OK diyelim. Ardından alt kısıma nt service\trustedinstaller yazalım ve Ok diyelim. "Replace owner on subcontainers and objects" seçeneğini de
işretleyip OK diyelim ve işlemin gerçekleşmesini bekleyelim
(pagefile.sys dosyasında ve System Volume Information klasörü üzerinde
Access Denied hatası alabiliriz No ve ardından Continue diyerek devam
edebiliriz).

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 26/03/2010 13:57

(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

bu işlem neredeyse 40 dk. buluyor her kullanıcı için çok zor. Özellikleri zayıf olan bilgisayarlarda çok zor bir durum.

Network üzerinden yapabilir miyiz ? 

 
Gönderildi : 26/03/2010 14:27

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Bu şekilde olacağını sanmıyorum. Belki bu iş için script yazılıp kullanıcılar oturum açarlarken bu işlem yaptırılabilir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 26/03/2010 22:37

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

selam, group policy zaten default kullanıcılar kend C'lerinde sisteme dokunamasınlar mantığıyla var olan bişey. Her kullanıcı için bunu yapmanıza gerek yok, group policynizde sorun yaşadığınız noktaya işaret eden policy'i düzeltmeniz yetecektir diyorum ben ve trustedinstaller zaten olmalı diye düşünüyorum. tüm kullanıcılar domain admin olmamalı dediğimize göre, degil mi..

 
Gönderildi : 28/03/2010 22:55

(@maddoc)
Gönderiler: 2
New Member
 

Çok teşekkür ederim Hakan Bey.


Ben sadece bilgisayarın devamlı sağını solunu karıştıran bir kullanıcı olarak göndermiş olduğunuz "windows 7 dosya izinleri" ile ilgili çözüm gerçekten hayat kurtardı.


Size teşekkür edebilmek için inanın siteye üye bile oldum.


Sizin gibi iyi niyetli profesyonellerin olması gerçekten çok iyi oluyor.


İyi çalışmalar...


Dr. Burak Küçükebe

 
Gönderildi : 23/04/2010 16:13

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem  ne mutlu.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 24/04/2010 16:06

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
 

merhabalar.. bende de buna benzer bir hata oluştu.. fakat harici harddiskim içindeki bir klasörde bu hatayı veriyor.. içerisinde program yedeklerimin olduğu klasöre girmeye çalıştığımda erişim izniniz yok hatası alıyorum.. devam seceneğini tıkladığımda klasör içine girebiliyorum fakat dosyaların hicbirini çalıştıramıyorum..  virüsle alakalı birşey olabilirmi acaba.. şimdiden teşekkür ederim...

 
Gönderildi : 05/01/2012 20:48

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,

Ulaşamadığınız dosya/klasmrün özelliklerinden security / advanced kısmından ownerlığını kontrol edermisiniz? Farklı bir user yada admin olabilir. Eğer herşey normal ve sizaksi bir poliv yazmadıysanız, bilgisayarınızı combofix ile tarayınız.

Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 10/01/2012 17:29

Paylaş: