Forum

Windows fax sunucus...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows fax sunucusu hakkında

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,504 Görüntüleme
(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar


windows server 2008 sp2 üzerinde fax sunucusu kullanmaktayız şu ana kadar gelen faxları sunucuda paylaştırılmış bir klasörde toplamaktaydık


gelen faxlar sayfa sayısı 2 ve üzeri oldugunda tek bir tiff dosyasinda windowsun resim görüntüleyicisi ile actiğimizda sayfa1 ve sayfa2 olarak görüntüleyebiliyoruz. yazdırırkende aynı şekilde.  fakat klasor yerine smtp sunucusuna yönlendirmek istediğimizde  fax geliyor bir problem yok


2 sayfa üzerinde gelen faxlar yine tiff formatinda geliyor  fakat puntoları kücülterek gelen veriyi tek sayfanin içinde gösteriyor sayfa2 sayfa 3 seklinde geciş yapamiyoruz yani bir numaradan tek alımda 10 tane fax aldiğimizda tek bir tiff dosyasinin içine 10 tane gelen faxı sıkıştırıyor bizde mikroskop ile faxlara bakmak zorunda kaliyoruz..  bu sorunu nasıl aşabiliriz?


ikinci problemimiz outlook üzerinden fax göndermek 3. parti yazilim yada windows üzerindeki bir çözümle outlook üzerinde  fax gönderebilir miyiz?


gfi firmasının fax sunucusu var fakat exchange sunucusuna gereksinim duyuyor kullandiğim mail sunucusu kerio exchange server deil.

 
Gönderildi : 15/03/2010 17:55

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

merhaba 2. sorunuz için linki inceleyebilirsiniz.

http://www.byui.edu/help/outlookhelp/mailing/fax.htm  

 
Gönderildi : 15/03/2010 17:59

(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

fakat bu internal dialup modem kullanılarak  bir çözüm network üzerinde sunucuya bağli modem üzerinden  fax göndermek için bir çözüm değil

 
Gönderildi : 15/03/2010 18:11

(@ahmetaltuntas)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Eğer modeminiz varsa hiç boşu boşuna faks cihazına para vermeyin. Buişi pekâlâ bilgisayarınız da yapabilir. CHIP bu yazıda, genişbantinternet teknolojileri yüzünden pabucu dama atılan modemlere yeniişlevler kazandırma yollarını gösteriyor

Modem sözü kulağınıza çalınınca aklınıza ilk ne geliyor? İnternet mi?Evet, hemen hepimiz için bu böyle. Ama sıkı durun, modemle başka şeylerde yapabilirsiniz, mesela faks alıp göndermek gibi. Kablo modem ya daADSL bağlantısına geçtikten sonra modeminiz öylece bir kenarda toztopluyorsa neden faks cihazı yerine kullanmayasınız? Eğer bu atölyeçalışmasını okuduktan sonra bir faks/modem almaya ve kullanmaya kararverirseniz haberiniz olsun; bu bileşenleri bugün bile çok ucuza satınalabilirsiniz.

Ödeyeceğiniz para, ayrı bir faks makinesinin bedelinin onda biri biledeğil. Çoğu sıradan faks makinesi termal kâğıt kullanır ki, bu kâğıtüzerindeki bilgileri uzun süre tutamaz. Ama eğer PC kullanırsanız,yazıcınızdan faksları sıradan A4 kâğıtlarına basmak içinfaydalanabilirsiniz. Böylece önemli faks mesajlarını istediğiniz kadarsaklayabilirsiniz.

Piyasada birbirinden iyi çok sayıda üçüncü parti faks yazılımı mevcut.Ama cebimden hiç para çıkmasın diyorsanız, Windows XP, temel faksihtiyaçlarınızı karşılayacak “Faks Servisleri” adında, kolay kullanımlıbir araçla birlikte geliyor. Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli;PC’nizi kullanarak faks alıp göndermenin ne kadar kolay olduğuna siz deşaşıracaksınız.

1. ADIM: Modem kurulumu

Bilgisayarınızda bir modem olmadığı sürece faks göndermeniz mümkündeğil. Hâlâ çevirmeli ağ bağlantısı kullananlar (ya da geniş bantinternet bağlantısına geçtikten sonra bile modemini kaldırıp atmamışolanlar) şanslı. Günümüzde dizüstü bilgisayarların da hemen hepsindemodem bulunuyor.
Şayet modeminiz yoksa dâhili ya da harici olanlar arasında seçimyapabilir; kendiniz takabileceğiniz gibi, modemi kurma aşamasındaarkadaşlarınızdan ya da bilgisayar teknisyenlerinden yardımisteyebilirsiniz.

2. ADIM: Faks Hizmetleri kurulumu

Faks Hizmetleri Windows’a yüklü durumda gelmiyor. Kurmak için aşağıdakileri yapmanız gerekli:

- Denetim Masası / Program Ekle veya Kaldır seçeneğine gidip Windows Bileşenlerini Ekle veya Kaldır’a tıklayın.

- Faks Hizmetleri onay kutusunu etkinleştirin, Windows XP CD’sini optiksürücünüze yerleştirdikten sonra İleri’ye basın. İşlem sona erinceTamam’a basın. Hepsi bu kadar!

3. ADIM: Faks Servisleri’ni yapılandırma

Artık Faks Servisleri’ni çalıştırmak için tek yapmanız gereken Başlat /Programlar / Donatılar / İletişim / Faks yolunu takip etmek. FaksKonsolu’na tıklayın. Bu sizi Faks Yapılandırma Sihirbazı’na ***ürecek.

- Faks Yapılandırma Sihirbazı açıldıktan sonra İleri’ye basın ve gereken alanları doldurun.

- Açılır listeden modeminizi seçtikten sonra Alımı Etkinleştir seçeneğine tıklayın ve yanıtlama modunu seçin.

- Şimdi de faks iletinizle birlikte gönderilecek faks numaranızı ve işyeri adınızı belirten CSID ve TSID bilgilerinizi girin.

- Yönlendirme seçeneklerine ulaşmak için İleri’ye tıklayın. Bukısımdan, gelen faksların belli bir yazıcıdan basılmasını ya da birkopyasının bir klasörde saklanmasını istediğinizi belirtebilirsiniz.

- Şimdi Son’a basın.

4. ADIM: Faks yollama

Faks yazıcı sürücüsü Yazıcılar ve Fakslar kısmına eklendiğine göre,artık Yazdır seçeneğ i bulunan tüm programlardan faks gönderebilirsiniz.

- Sözgelimi, bir Word belgesinin içeriğini fakslamak istiyorsanız sözkonusu belgeyi açın, Dosya / Yazdır seçeneğine gidin ve yazıcıyı Faxolarak değiştirin.

- Tamam’a tıkladığınızda bir Faks Gönderme Sihirbazı iletişim penceresiaçılacak. Önce İleri’ye tıklayın, sonra alıcının adını ve faksnumarasını girin. Şimdi Ekle’ye ve ardından İleri’ye basın.

- Eğer faksa bir kapak sayfası eklemek istiyorsanız, Aşağıdakibilgileri içeren bir kapak sayfası şablonu seçin kısmındaki kutuyuseçili hale getirin. Gözünüze hoş gelen bir şablonu seçin, Konu kısmınıdoldurun, bir mesaj ekleyin ve devam edin.

- Faksın gönderiliş saatini ve önceliğini seçtikten sonra Faksönizlemesi düğmesine basıp, iletinin gönderilmeden önceki son şeklinigörün.

- Son’a bastığınızda, faks belirttiğiniz vakitte gönderilecek.

- Eğer bir sayfayı tarayıp da fakslamak istiyorsanız, bir tarayıcıyaihtiyacınız olacak. Bu durumda, öncelikle fakslamak istediğinizsayfaları tarayıp tek bir belge haline dönüştürün. Sonra yazıcı olarakFax sürücüsünü seçip her zamanki gibi devam edin. PC’nizdengönderdiğiniz faksları almak için, alıcının bir faks cihazına ihtiyacıyok. Karşı bilgisayarın sizinkine benzer bir düzeneğe sahip olmasıyeterli.

5. ADIM: Faks almak

Faks almak adeta çocuk oyuncağı. Faks konsolunu açık bırakın. Eğertelefon çaldıktan sonra faksı devreye girecek şekilde ayarladıysanızmesaj kendiliğinden alınacaktı r.

- Bir faksı otomatik olarak değil de elle almak için, Dosya / ŞimdiFaks Al komutuna ya da faks çağrısı sırasında, araç çubuğundaki ikincidüğme olan Şimdi Al düğmesine basın.

- Gelen faksı, konsoldaki Gelenler klasöründen görüntüleyebilirsiniz.

6. ADIM: Faks yönetimi

Bir e-posta istemcisi nasıl e-postalarınızı yönetirse, faks konsolu dafakslarınızı yönetmek üzere tasarlanmış bir yardımcı araçtır.Gönderilen, alınan ve beklemede olan tüm fakslar kendilerine aitklasörlerde saklanır.

- Faksların kopyalarını yazdırabilir veya e-postayla gönderebilirsiniz.Bir faksı e-postalamak için üzerine farenin sağ tuşuyla tıklayın vekısayol menüsünden Gönder seçeneğini işaretleyin. Şimdi öntanımlıe-posta istemciniz hazır bir şablonla açılacak, dosya eki kısmında daTIF resmi halinde faksınız bulunacak. Göndermek için e-posta adresinive konuyu yazmanız yeterli.

- Bir faksı TIF dosyası halinde kaydetmek de elinizde. Bunun için, birfaks mesajına sağ tuşla tıklayıp kısayol menüsünden Farklı kaydet’iseçin. Kaydedeceğiniz konuma göz atın, bir dosya adı belirtin, faksıresim olarak kaydetmek için de Kaydet düğmesine basın.

- Bir faksın ayrıntılarını görüntülemek için üzerine sağ tuşla tıklayınve Özellikler’i seçin. Alıcı, gönderici ve belge özelliklerine dair tümayrıntılar bir iletişim penceresinde karşınıza gelecek.

- Faks ayarlarını ve kullanıcı bilgilerini yapılandırmak için Araçlarmenüsünü de kullanabilirsiniz. Bu menüden Kişisel Kapak Sayfaları’nıseçerek özelleştirilmiş kapak sayfaları yaratabilirsiniz. Söz konususeçenek, yeni sayfalar yaratmakta ya da mevcut sayfaları düzenlemektekullanabileceğiniz Faks Kapak Sayfası Düzenleyici yazılımınıçalıştırıyor.

- Faks konsolunun sunduğu daha birçok faydalı özellik var. Yazılımıbiraz kurcalayarak ne işe yaradıklarını ve bunları nasılkullanacağınızı bulabilirsiniz.

Not: Alıntıdır...

 
Gönderildi : 16/03/2010 12:01

(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

da yazdıklarınızın içerisinde benim sıkıntıma derman bişiy bulamadım?

 
Gönderildi : 16/03/2010 21:32

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Ahmet bey, Bende Office 2007 geçtigimde tif dosyalarınında birden fazla sayfa olduğunda görüntüleme sorunu yaşamıştım. Çoklu sayfası olan Tiff dosyalarını açmak için eski resim açma programını kullanmayı deneyebilirmisiniz? Belki o zaman dosyaları düzgün görebilirsiniz. Office 2007 kurarken ozel kur deyip picture manager‘ıda secip kurmalısınız. (sonradan'da ekleyebilirsiniz taibki), Bu kurulunca mspview.exe isimli dosya sistem yüklenecek. Bu dosya ile tif dosyalarını acarsak coklu sayfaları ve faxları düzgün gösteriyor. Eger sorunsuz açarsa tif dosyasını seçip birlikte aç derseniz ve bundan sonra hep bu mspview.exe ile acmasını söylerseniz sorunuz ortadan kalkacaktır.


mspview.exe adresi yandaki gibidir. C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\MODI\12.0


Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 17/03/2010 09:52

Paylaş: