Forum

Windows Server 2003...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2003 Terminal Server ve Thinclient Problemi.

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
401 Görüntüleme
(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Saygıdeğer Çözümpark sakinleri, sizlerden bir konu hakkında yardımlarınızı talep ediyorum. Sorunum şu; Windows Server 2003 üzerinde Terminal Server kurulu ve Thinclient'lar bu sunucuya bağlanıyorlar. RDP Userları yani Thinclient kullanıcılarını sunucu üzerinde Domain Admins ya da Local Admins grubuna üye ettiğimde Internet Explorer'da flash animasyonlu siteleri sorunsuz gezebiliyorlar. Fakat bu 2 gruptan kaldırdığımda ve normal User moduna aldığımda ise flash player yüklü değil uyarısı veriyor ve flash animasyonları göstermiyor.

Bir sitede bu sorunla ilgili bir makaleye rastladım internette araştırma yaparken. Thinclient Activex Denetimi başlığı altında. Regeditten flash player uygulamasının reg kayıtlarını bulup security kısmından Everyone üzerindeki oku yetkisini kaldırıp tekrar vermem gerektiğini ve problemin bu şekilde düzeleceğini yazmışlar. Regedit'e giriş yaptığımda Everyone üzerinde normalde read hakkının olmadığını ve sadece özel izinlerde deny hakkı verildiğini ve onun da sil yetkisini disable ettiğini gördüm. Bunun haricinde bütün boxlar boştu. Read hakkına read vererek denedim ve olmayınca full control hakkı verdim fakat iki türlü de " film yüklü değil " uyarısı verdi flash animasyonun olduğu kısımlarda internet sitelerinde. Flash player yüklü değil demiyor bu sefer fakat " film yüklü değil " uyarısı veriyor.

Bu problemin önüne ne şekilde geçebileceğimi tecrübe eden ve yardımcı olabileceğine inanan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. Saygılar iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 10/03/2010 15:27

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba


Terminal Server üzerinde ki IE ayarlarını kontrol etmenizi önereceğim.


internet explorer enhanced security configuration' i Program ekle kaldırdan kaldırmanızı öneriyorum.


[img] [/img]


 

 
Gönderildi : 10/03/2010 15:40

(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Su an sirkette degilim fakat en kisa zamanda deneyip sizi bilgilendirecegim. Tesekkür ederim cevabiniz için.

 
Gönderildi : 11/03/2010 13:00

(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Kolay gelsin. Öncelikle hemen geri dönüş yapamadığım için özür dilerim. Bir süredir sağlık problemleriyle boğuştuğum için bilgisayar başına geçemedim.

Belirtmiş olduğunuz çözüm yolunu denedim fakat netice maalesef olumsuz. Bu arada bir de yazıcı sorunu türemiş ben yokken. Yazıcılar da aynı şekilde kullanıcılar user moddayken çıktı alamıyorlar fakat yetki verildiğinde sorunsuz kullanabiliyorlar yazıcıyı. Bu problemlerle ilgili çözüm önerilerinizi rica ediyorum. Saygılar dilerim.

 
Gönderildi : 26/03/2010 14:24

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Öncelikle geçmiş olsun.

Firewall tarafında bir kısıtlama yoksa flash playerı userlar pop-upa tıkladığında yükleyebilirler. Yazıcıları terminal server üzerine kuruyorsanız, thinclienta verilmiş olan ip ile yazıcı kurulmalı. Örneğin ipsi :192.168.1.34 bu ip ile terminal serverda printer and faxta kurulmalı.Daha sonra  securityden usera izin verilmelidir. 


Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 26/03/2010 14:46

(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Çözüm önerilerinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim. Aldığım sonucu en kısa sürede yayınlayacağım.

 
Gönderildi : 26/03/2010 15:17

(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle inkar edilemez yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Cozumpark'ın adına ve sloganına yakışır şekilde yardım elinizi uzatmış olduğunuz için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu forumlardan ben de bilgim yettiğince aklım erdiğince insanlara yardımcı olmaktan zevk onur duyarım.

Yazıcı problemi LOGO programıyla alakı olup, google'da yaptığım araştırma sonucu çözümünü bulmuş bulunmaktayım. Lazım olabilir ileri de bir arkadaşıma diye çözümü yazıyorum;

LOGO programında, İzle menüsünden Seçenekler kısmına geliyoruz ve Geçici Katalog Verileri kısmına tıklayıp, Terminal server üzerinde Everyone'ın yazma izni olduğu bir klasörü gösteriyoruz. Bu şekilde problemsiz yazdırıyor kullanıcı dosyalarını. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 26/03/2010 16:44

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Geçmiş olsun [:)] Amacımız belli "Çözümsüz Sorununuz Kalmasın"


Geri bildirim için teşekkürler.

 
Gönderildi : 26/03/2010 17:24

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

uğur, arkadas logo dedi de, aslında bi de Logo üzerine mi forum koyulsa, cok yaygin kullaniliyor, yani ben kullanmiyorum ama büyük hayır işlemiş olacaz 🙂

 
Gönderildi : 28/03/2010 20:28

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Tabiki de düşünülebilir. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/03/2010 16:13

Paylaş: