Forum

2003 Server Account...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server Account,GPO Edit Problemleri

9 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
470 Görüntüleme
(@HAKANOZCANAK)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


1 tane 2003 server üzerine kurulu isa 2006 kurulu. ad de aynı makinada. yaklaşık 70 makina client. serverın internal bacağı iki ayrı switch üzerinden dağılıyor clientlara bi tane cisco switch ile serverın olduğu binadaki 6 clienta diğer switchlede telefon hatları üzerinden diğer clientlara dağılıyor.


Geçen hafta kullanıcılar sürekli kilitlenmeye başladı durduk yere ve sürekli. Ayrıca GPO açılıyor ama edit işlemine network bulunamadı access denied gibi hatalar veriyordu. bende sistemin acronis ile aldığım imajı çaktım ve sadece binadaki 6 clienta internet verdim herşey güzel. kullanıcılar kilitlenmiyor, gpo edit yapıyor fakat bugün diğer 50 clientın olduğu switch i açınca. ağda yavaşlama, hesapların kilitlenmesi, ağdan düşme, ve GPO edite yine yetki yok network bulunamadı demeye başladı.


Oysaki çoğu makinaya microsoft confiker update inide yaptım ve virüs proğramı ve confiker virüs prağramcıkları ilede taradım. Bulduklarını sildi. serverada normal updatelerini ve confiker yamasını yükledim halen neden etkileniyor. tabi virüstenmi bilmiyorum ama öle sanıyorum.


durum böyle. fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 02/03/2010 14:52

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhabalar;

Öncelikle sistem alt yapısından bahsederseniz ve Konu başlığını konu içeriğine uygun olarak düzenlerseniz daha etkili yanıtlar alacağınızı umarım

Problem hangi süreçte meydana geldi,kaç adet server ,client  var v.s

Güvenlik yazılımı kullanıyormusunuz?

...

 
Gönderildi : 02/03/2010 15:09

(@EmreKINIK)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

Networkunuzde illaki virüs olacak diye bir durum söz konusu değil, network hattınızda fiziksel bir problemde olabilir. direk olarak geri dönen bir hat, yada utp patchlerden birinde ezilme ve kısa devre sebebiyle looplar oluşabilir. Bu switch üzerinde hangi portun problem yarattığını bulmanız gerekir.

 
Gönderildi : 02/03/2010 17:38

(@HAKANOZCANAK)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

kontrol ettim cat5 leri ama problem yok gibi zaten hepsinin ışığıda yanıyor. boşta kabloda yok. bide olsa bile bu gpo yu etkilermi yani gpo editlemeye yetkiniz yok diyor. Buna sebeb olurmu ki?

 
Gönderildi : 02/03/2010 19:37

(@HAKANOZCANAK)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

başka yardımcı olacak kimse yokmu? 🙁

 
Gönderildi : 04/03/2010 11:52

(@yavuztekno)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

kardeşim ben de yeniyim yardımcı olmak için araştırmak isterim sorununu ama event viewer a baksan orda hata vermiştir muhtemelen daha kolay arayabiliriz.

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:01

(@yavuztekno)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

şu sayafaya bir bakar mısın senin bahsettiğin hatalar var


http://support.microsoft.com/kb/887303

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:04

(@yavuztekno)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

ayrıca gp editlemeye çalışırken yetki yok gibi birşey söylüyorsa sysvol dosyasında ki paylaşım ve güvenlik ayarlarını kontrol etmeni öneririm.

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:09

(@yavuztekno)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

http://www.minasi.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15363  bu sitede tom adlı birisi senin sorununa benzer bir soruna bulduğu çözümü anlatmış;


well when i see group policies i always tend to laak at them up in 4 big chunks.

Gpo's for me to 4 things that is:

- Apply security settings => these are the tricky ones that can cause alot of greaf. ( alle settings that are contained in security templates)

- Fancy features => I catalogue all settings that remove buttones, icons, set proxy,... they are nice but are not actual security settings in the stricktest sence

- software deploy

- scripts

=> my though is that your problem migh be related to the security part more than one of the 3 others and what you can do on a stand alone system is reapply the basic security setting using the "Security Configuration and analysis" MMC. I would reapply the "setup security.inf" template as this is the basic security setting your system had at installation before any GPO's or whatever came into play.

To reapply:

- open up an mmc (start > run > mmc [enter])
- right click security config and analysis > open database > give it a random name like reapply
- chose the c:\WINDOWS\security\templates\setup security.inf template
- right click security config and analysis > choose analyse now if you want to see what security settings are left over from the Group policy and differ from the basic secuirty
- right click security config and analysis > configure computer now to reset all the security back to the default.

reboot your system and see what happens then.

Hope this helps!

Tom


 


kendi sisteminde denemeden önce bir xp pc de veya sanal server da denemeni öneririm ben xp de denedim sorun olmadı.

 
Gönderildi : 04/03/2010 14:54

Paylaş: