Forum

Domain users larda ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain users larda firefox engellemek!

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
357 Görüntüleme
(@MehmetAcikyol)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, 


Windows server 2008 de AD de oluşturduğum kullanıcı izinlerinde program ekle/kaldır pasif durumda olmasına rağmen firefox tarayıcısının kurulumunu ve kullanımını engellemek istiyorum. C sürücüsüne kurmayı engelleyebiliyorum ama kullanıcı D de rahatlıkla kurabiliyor!! Bunu nasıl engelleyebilirim?


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 18/02/2010 20:39

(@erenazakli)
Gönderiler: 31
Trusted Member
 

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/28/software-restriction-policy.aspx


 Bu makale size yardımcı olur umarım.

 
Gönderildi : 18/02/2010 20:50

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,


Windows Server 2008 de Group Policy Management yönetim konsoluna gelin işlem yaptığınız yapısal birime ait ya da default domain policy üzerinde Edit işlemi yapın, gelen Group Policy Management Editor ekranında computer configration kabı altında security settings kabı bulunuyor bunun yanında yer alan artı (+) işaretine tıklayın ve Application Control Policies altında Executable Rules yer alıyor bunun üzerinde sağ butona tıklayıp Create New Rules   bölümünden işlem yapabilirsiniz.


Bunun dışında kullanıcıların etki alanında kendi bilgisayarlarında program ekle/kaldır işlemlerini yapmalarını istemiyorsanız kullanıcılara lokal admin yetkisi verdiyseniz bunu kaldırın , Active directory ortamında ise kullanıcılara sadece Domain Users grubuna dahil edin (default olarak bu gruba dahildir)


Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 18/02/2010 20:59

Paylaş: