Forum

Virüs, Trajan,...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Virüs, Trajan, Spaamm İMDAT

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
545 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, Network'ümüzün yarısında NOD32 yarısında Kaspersky Anti-virüs programları mevcut. İki hafta önce bazı bilgisayarlara Taşınır Bellekle win32s.exe dosyası ile bir trojan bulaştı. Ne NOD32 ne de Kaspersky  bunu bulamadı. Spybot SD programı ile dosyayı temizleyebildim. Ama yağmur şeklinde gelmeye başladılar ve bulaşmadan engelleyemiyorum. Aslında bir arkadaşın yöneticiliğini yaptığı sistemde TrendMicro Server programını gördüm. İnanılmaz log' laması var ve merkezi yönetim olayı çok başarılı. Ama satın almadan önce sizin önerilerinizi bekliyorum.


Hasan Burçin MENTEŞ


Türk

 
Gönderildi : 21/04/2008 03:51

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Sisteminize buluşmış olan virüsün tam adını mutlaka temizlediğiniz programda görebilirsiniz bunu kullanarak sisteminizden tam olarak nasıl temizleneceğini öğrenebilirsiniz.Bununla birlikte uzun zamandır hemen hemen tüm antivirüs programlarını kullanmış biri olarak şunu rahatlıkla öyleyebilirim ki Kaspersky bu virüsü tanımama gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. 1 ihtimal antivirüs programının güncelliğini korumamış olmasıdır.


Kaspersky kurulu bilgisayarlarınızda anti-hacker ayarlarından network güvenliğini "internet" olarak yapılandırırsanız networkten gelecek saldırıları bloke edecektir. Yanlız bu ayar o client üzerinde dosya paylaşını kapatacaktır. Son olarak her virüs mevcut anti-virüs programları ile direk temizlenemeyebilir bunların temizlenme yöntemleri mevcuttur nitekim güvenli modda antivirüs programını çalıştırarak veya recovery boot cd'leri ile sistemi çlıştırmadan temizleyebilirsiniz.


Hemen hemen birçok anti virüs ürününün yönetimsel ve yönetimsiz (kişisel) ürünleri mevcuttur. Bu Kaspersky,Nod32,Symantec,Trend Micro gibi tüm antivirüs programları için geçerlidir.


Seçim yapacağınız antivirüs programınızın sadece anlık sorunlarınızı halledeceğini düşünerek satın almayın bunun yerini iyi bir araştırma yaparak şirketinizin gerçekten ihtiyacı olan ürünü tercih etmenizi tavsiye ederim.


 

 
Gönderildi : 21/04/2008 04:14

(@mustafakasikci)
Gönderiler: 811
Noble Member
 

Merhaba..Antivirüsün bulamasının sebebi  Flash belleğin içerisinde gizli değil korunan işletim sistemi dosyası olarak virüsün durma şeklidir..

Yani Klasör Seçenekleri-->Görünüm -->Gizli dosyaları göster yapın ek olarak Korunan işletim sistemi dosyalarınıda göster yapın Kaspersky veya Nod32 nin Belleğin içerisindeki virüsü bulduğunu göreceksiniz...

Büyük ihtimal klasör seçenekleri gizli dosyaları gösterme seçeneği eski haline dönecektir bunun buradan reg dosyasını indirip çalıştırabilirsiniz..

Çalıştırdıktan sonra restart edip dediğim işlemleri yapın..

 

 

 
Gönderildi : 21/04/2008 12:03

Paylaş: