Forum

Clientların randoml...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Clientların randomly lan'den düşme sorunu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
349 Görüntüleme
(@celalcamci)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar

Ofisimizde 2 Windows 2003 server birinde exchange calisiyor diger serverda active directory ve domaine bagli 17 client ve 2 workgroupda birer client var. Son zamanlarda randomly clientlar LAN'den kopuyor. Bazen bir bazen 2-3 veya 4 clientin ayni anda domain serverle baglantisi kopuyor. LAN'den dusen clientin ag baglantilarina baktigim zaman Domain ismi var ama ici bos. Clientlar IP'yi otomatik olarak aliyor.Internet erisiminde problem yok fakat LAN baglantisinda problem var. Lan baglantisi koptugu zaman Clientlarin Server uzerinden calistigi proglamlara erisiminde hata olusuyor. Hata veren clientlari veya serveri resetledigim zaman sorun cozuluyor. Bir kac saat sonra ayni sorun yeniden olusuyor. Bu sorun neden kaynaklanir. cozum onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

(Lisans sorunumuz yok. 2 server ve 20 call lisansimiz var. Serverda ve clientlarda Trend micro worryfree client-server advance 6.0 service pack 1 yuklu.Defalarca manual olarak trendi virus icin calistirdim ama virus bulunamadi.) 

Saygilar

 
Gönderildi : 08/12/2009 15:30

(@ErdemHACISALIHOGLU)
Gönderiler: 542
Honorable Member
 

Merhaba ;


Bu durumda event viewer larda ne yazıyor ve ayrıca virüs programını disable edip kontrol edermisiniz , neyin kestiğini anlıyabilmemiz için en azından ...

 
Gönderildi : 09/12/2009 04:18

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selamlar,


İstemcilerin rastgele veya zamansız olarak yerel ağ bağlantısının kopması ile ilgili olarak güvenlik duvarınızda bir sorun yaşıyor musunuz?

 
Gönderildi : 09/12/2009 16:07

Paylaş: