Forum

Server 2008 üz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 üzerinde Wsus?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Server 2008 hyper-v üzerine Wsus kurdum.Senkronize bir şekilde çalışmaya başladı.Şöyle bir sorum olacak.Henüz DC üzerinden sisteme bilgisayar hesaplarını eklemedim.Bu süreç içerisinde client bilgisyarların herbiri kendi üzerinden(Wsus dan bağımsız) windows updatelerine devam eder mi? Yoksa Wsus olan makine update yaptığı için clientlar yapmaz mı?


İkinci soruma gelince;


Sistem içerisinde çeşitli işletim sistemlerine sahip makineler var.Wsus üzerinde approve edilen güncellemeler içerisinden client olan makineler kendi güncellemelerini ayırt edip onları yükleyebilir mi? Yoksa Wsus üzerinden bu güncelleme bu clientlara şu güncellemeler şu clientlara diye ayırmak zorunda mıyım? 


Şimdiden teşekkür ederimHerkese kolay gelsin.

 
Gönderildi : 03/12/2009 12:21

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18030
_
 

Merhaba clientlere policy uygulmadığınız sürece microsoftun yani default siteden update işlemini gerçekleçtirecektir.


Siz policy yapmadan bu  işlem bu şekilde devam eder.


Sistemdeki çeşitli sistemler konusunda ise siz zaten wsus kurarken hangi ürünlerin olduğunu ve dillerini belirtiyorsunuz ve ona göre güncellemeleri indiriyor.Sizin seçtiğiniz türdeki kritik güvenlik gibi güncellemeleri sizin seçtiğiniz dilde indiriyor.


Policy uyguladığınız client gidip wsusa kayıt oluyor.Wsus sizin işletim sisteminizin hangi güncellemeleri eksik ise kendi databesindekilerden yani onları policy uygulayan pcye yüklüyor.


Özetle.


policy olmadan diğer pcler eski sistem devam eder.


wsusa dahil olan client gerekli güncellemelri oradan çeker.


 

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 03/12/2009 13:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

birincisinde problem yok.İkincisinde şunu demek istedim.Wsus gerekli güncellemeleri approve ettikten sonra client bir işletim sistemi bu havuzdaki hangi güncellemeleri yükleyeceğini kendisi bilir mi? Yani tutupta windows 7 olan bir client havuzdaki Xp için indirilen bir güncelleştirmeyi yüklemeye çalışmaz değil mi? Eğer çalışırsa vay halimize.O zaman Wus üzerinde client bilgisyarları işletim sistemlerine göre falan gruplandırma yapmak lazım ve her seferinde bu update bu gruba dağıtısın türünde yönetim yapmak gerekir.Sormak istediğim buydu.

 
Gönderildi : 03/12/2009 16:38

(@MuhammetYILMAZ)
Gönderiler: 162
Reputable Member
 

Client wsus ta dağıttığınız güncellemelerden sadece kendine uygun olanları yükler.

 
Gönderildi : 03/12/2009 18:41

Paylaş: