Forum

Secondary Dns ve Ad...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Secondary Dns ve AddDC Yapılandırması

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
694 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Selamlar..

Öncelikle şuanda sistem loglarında  herhangi bir error bulunmamakta.Sadece yaptıgım işlemi size yazıyorum ve eksik/hatalı işlem varsa düzeltmenizi rica ediyorum.

Ortamda bir adet DC var, boşta olan member server'a DNS kurdum ve secondary olarak tanımladım.Tüm kayıtlar düştü ve loglarda error yok.

Şimdi Secondary Zone tanımlarken member server üzerinde "Zone Name" kısmına Master DNS in zone ismini yazmak zorundamıyız ?
Master DNS in zone adı "cs.local", mesela srv1.cs.local yazdıgımda kabul etmedi loglar düşmedi yani, veya başka bir isim yazdıgımda ( abc.local gibi)
Bunu şu yüzden soruyorum, zaten bir adım sonrasında benden Master DNS'in IP adresini replikasyon için istemekte..Ben Masterın zone adını yazdım ve kurdum ama bu kısımda bu şekildemi işlem yapmak zorundayız bilemedim..

İkinci olarak bu Secondary Zone' un oldugu serverı ADD DC olarak yapılandırmak istiyorum.Kurduktan sonra Secondary olan zone primarye kendimi geçer yoksa ellemi bunu icra ederiz ? (Bunu cevabınıza göre bekleyip kurulum yapıcam )

Son olarakta Master DNS üzerinde Properties / Name Servers tabına DNS olarak member serverı ekledim.Bunu eklememe gerek varmıydı ? Yoksa eklemedende sorunsuz çalışırmı ?

Şuanki ekran görüntüsü bu, member srv eklenmiş durumda.



NOT : AD integrated zone olarak tanımlı değiller.


Teşekkürler,

 
Gönderildi : 16/04/2008 06:25

(@Gursad)
Gönderiler: 105
Estimable Member
 

Selam.

Add DC yapmak istediyin bilgisayarda onceden DNS kurmussun.cs.lokal adli zonu sil.Sadece DNS server Default ayrlarda kalsin.Add DC  kurduktan sonra Senin Prm DC-ndeki DNS recordlar kendiliyinden Add DC ne replicate olacak ve DNS alitnda gorunecektir.her sey bittikden replicateler tamamlandiktan sonra sen sadece Add DC  kurlu olan serverde DNS uzerinden Secondary yap ve Prm DNS serverin ipsi istenecek.ipni yazirsan islem tamamlanacak.

 
Saygilarimla 

 
Gönderildi : 16/04/2008 11:12

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Selam;

http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/02/active-directory-servisi.aspx bu makaleyi incelemenizi ve işlemi bu doğrultuda gözden geçirmenizi rica ederim. Sorunuz olursa tekrar yazarsınız. 

 
Gönderildi : 16/04/2008 11:41

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

yapmak istediğiniz nedir acaba? Bu tür atraksiyonlara gerek yok ki

ADC yapmak istediğiniz makineye rolü yüklemeden DNS servisini install edin, sonra adc rolü verin yeterlidir.  

 
Gönderildi : 16/04/2008 13:00

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Dns i yapılandırmadan kurup üzerinde rolü ekledikten sonra sorun çözüldü..replike oldu içerikler.
ben ortalıgı biraz fazla karıştırmışım üzgünüm 🙂 sağolun desteğiniz için.hiç kurmadıgım için karmakarışık gelmişti dün bu işlem.

 
Gönderildi : 17/04/2008 05:42

Paylaş: