Forum

Windows 2003 Active...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2003 Active Directory çökmesi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
470 Görüntüleme
(@mkiraz)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, bir konuda bilginize ihtiyacım var. Aslında en sağlıklısı additional DC kurmak ama, Additional DC olmayan bir ortam için DC çökmesi durumunda aşağıdaki 2 yol da bize çözüm sağlar mı? DC yi kurdum Additional DC yi hemen kuramayacağım.


Bir DC makina var DNS server var(zone Active Directory Integrated Zone) . Bu makinanın kurlum sonrası imaj programıyla imajını aldım. Hergün de AD backup ını alıyorum. Ama tabiki tedirginim.


1.DC çökerse, imajdan restore yaptıktan ve DC yi geri döndürdükten sonra, AD nin ve DNS kayıtlarının DC çökmeden önceki halina dönmesi için , imajı restore işleminden sonra , DC yi AD restore modda açıp AD nin son backup ını restore etsem, sağlıklı bir şekilde DC yi kazanmış olur muyum?


2.DC yi sıfırdan formatlayarak kursam , DC adı ve domain adı aynı olsa ve de DNS zone u AD Integrated Zone yapsam. sonrasında AD nin backup ını restore etsem  yien bir çözüm sağlar mı?


Bu konularda beni aydınlatabilir misiniz?


Teşekkürler


 

 
Gönderildi : 11/10/2009 00:36

(@inanodabasi)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

bu konuda en saglikli aditional olmasi diye dusunuyorum...ayrica imagi ne sekilde hangi programla aldiginda onemli...imaj aldigin tarihte onemli diye dusunuyorum cunku imaji aldiktan sonra sisteme dahil olan bilgisayarlar ve kullanicilar ve degisikliklerde hesabi konmali...ve imajdan geri donuste ne kadar basarili olunur bilemiyorum...duzenli system state yedeklerini almaniz adc olmayan bir ortamda sizin icin bir faydadir...domain cokmesi durumunda formatlayip yeniden ayni isimle domaini kurup yedeklerden donme isine gelirsek bu sonuc saglamaz ...en sagliklisi adc nin kurulmasidir diye dusunuyorum....domainin cokme durumunda adc yi domain kontroller yapar ve coken domaini yeniden adc olarak kurar ve rolleri tekrar oraya tasiyip domain kontroller olmasini saglayabilirsin....

 
Gönderildi : 11/10/2009 02:18

(@mkiraz)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için tesekkurler Hocam


AD backup ını almanın faydası, sadece varolan ve işleyen bir DC de restore yaparak AD yi eski bir tarihe döndürürmek midir?


 

 
Gönderildi : 11/10/2009 15:00

(@inanodabasi)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

evet bir nevi oylede diyebiliriz...System State Data sisteme özel konfigürasyon dosyalarını içerir. Bu dosyalar
registry kayıtları ,COM (artı işaretini ekle) Class Registration veritabanı ve
sistem boot dosyalarıdır. Ayrıca sertifika servisinin (Certificate
Service)veritabanını da içerir. Eğer DC(domain controller) olan bir bilgisayarın
üzerinde system state data’nın yedeği alınıyorsa bu bu yedekte "Active Directory
servisinin veritabanı" ve "SYSVOL"klasorü de bulunur.

 
Gönderildi : 11/10/2009 16:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Söylediğiniz iki işlemlede dc yi geri döndürme ihtimaliniz kesin olmasada var.ADC kurma imkanınız yoksa DC nin haftada bir imajını alın ve dc nizdeki kullanıcı ve ou lar falan sürekli güncelleniyorsa systemstate incremental yedek alabilrsiniz.Yok fazla değişiklik yok diyorsanız haftada systemstate için iki normal backup almanız yeterli.Eğer dns iniz active directory entegreli ise restore sırasında dns kayıtlarınız da geri gelir.

 
Gönderildi : 14/10/2009 18:18

Paylaş: