Forum

Server 2003 Folder ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2003 Folder Redirect çalışmıyor.

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@fatihdagasan)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


 Win 2003 Server üzerinde AD, ve File Server Kurulu, Yapmak istediğimse Benim tanımladığım gruba dahil kullanıcıların Desktop'larını server da tutmak, GPO üzerinden folder redirect yapıyorum yalnız kullanıcının dosyaları lokalde oluşturulan klasore kopyalnıyor, server üzerine kopyalanmıyor.  GPO yaparken "create a folder for each user  under the root path"  Root Path olarakta \\Server\d\Destops" YAzıyorum.


 Bunun dışında yapmam gereken özel varmıdır ? Neden olmadığı konusunda yardım ederseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 10/09/2009 21:11

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Açmış olduğunuz Destops (sanırım Desktops yazacaktınız yazdığınıza istinaden yazıyorum) klasörüne kullanıcıların (okuma ve yazma ) erişim izni vermeniz gerekiyor.

 
Gönderildi : 10/09/2009 21:34

(@fatihdagasan)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ad üzerinde Folder_redireciton isimli bir "Security Group-Universal" oluşturdum ve kullanıcılar bu gruba dahil ve  paylaşım üzerinde söylediğiniz şekilde gruba yetki verdim ama sistem dosyaları oturum açılan bilgisayarda "D" sürücüsü üzerinde tutuyor. Server'a kopyalamıyor.  

 
Gönderildi : 10/09/2009 21:58

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Foder Redirection için yapmanız gerekenleri adım adım yazıyorum lütfen yaptığınız işlemler için kontrol ediniz.


Öncelikle Folder Redirection için bir klasör açıyorsunuz sunucu üzerinde örneğin Desktop isimli bir klasör açtınız.


Daha sonra AD üzerinde Security bir grup oluşturun Örneğin Folder_Redirection ve izin vereceğiniz kullanıcıları ekleyin.Desktop isimli klasörü paylaşıma açınız bir paylaşım adı veriniz örneğin FR-Desktop burada erişim izni olarak Folder_Redirection ismini veriniz. Daha sonra izinler tabina geçin ve Folder Redirection ekleyin ve okuma yazma izinleri veriniz.


Uygulanmasını istediğiniz OU içerisindeki GPO açın buradan User Configurasyon / Folder Redirection anahtarına ilerleyin burada Folder Redireciton yapmak istediğiniz klasörü seçiniz. Örneğin Desktop özelliklerini açın Ayarlar (Settings) sekmesine gelin. Burada Advanced (Gelişmiş) ayarları seçin. Alt kısımda açılan kutuya Add (ekle) butonuna tıklayın.


Yeni gelen ekranda izin verilecek grub için Browse (Gözat) butonuna tıklayın ve daha önce oluşturduğunuz Folder_Redirection seçin. Daha sonra bir önceki pencerede yer alan Target Folder Redirection (Bağlandığında hedefte oluşturulacak klasör) seçiminde Create a folder .... (yeni bir klasör oluştur) olan seçeneği seçin.


Root yolunu daha önce açtığınız Desktop olarak ayarlayın. (Daha önce açtığımız klasörün adı Desktop paylaşım adı ise FR-Desktop şeklinde olduğu için \\sunucuadıveyaipadresi\FR-Desktop\ şeklinde olacaktır. İşlem bu kadar ondan sonra kullanıcılara bu GPO uygulanması için gpupdate /force komutunu verin. Kullanıcılardan birini kapatıp yeniden açın bu şekilde oluşturulmuş olması gerekiyor.

 
Gönderildi : 10/09/2009 23:05

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba, 


Rafet Hocam'a ek olarak  http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/27/roaming-user-profiles-nas-l-yap-land-r-l-r.aspx  makaleyi incelemenizi öneririm.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 11/09/2009 02:57

(@comexes)
Gönderiler: 56
Trusted Member
 

oluşturduğun  gpo da ayar yaparken \\serveripadresi\paylaşımadı\%username%\  bu şekilde denedin mi?

 
Gönderildi : 11/09/2009 15:00

(@fatihdagasan)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Söylediğiniz Tüm yöntemleri deniyorum yalnız halen server üzerinde açtığım paylaşımda kullanıcılarla ilgli herhangi bir klasör göremiyorum. Client tarafında gpresult ile policy i alıp almadığını kontrol ettim, sorun görünmüyor.

 
Gönderildi : 11/09/2009 18:35

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Fatih Bey,


Lütfen yaptığınız adımları ve yazdığınız yolları seçtiğiniz seçenekleri resimli olarak bizimle paylaşırmısınız bir kontrol edelim. Özellikle GPO tarafında ve açmış olduğunuz klasörün paylaşım adı ve izinleri kısmını.

 
Gönderildi : 11/09/2009 19:09

Paylaş: