Forum

server 2003 str de ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2003 str de paylaşım oluşturma

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

arkdaşlar server 2003 de şirketin departmanlarına server üzerinde C:\ de ÖR: MUHASEBE , FİNANS , SATINALMA gibi klasörler oluşturup paylaştırmak istiyorum. Ve hiç bir kullanıcının başka departmanın klasörüne erişim sağlamasın istiyorum.


ben serverda bir ORTAK diye klasör oluşturup paylaştırdım içerisine MUHASEBE , FİNANS , SATINALMA klasörlerini oluşturdum ama ortağın içerisine eriştiğimde hiç bütün kullanıcılar her departmanın klasörüne erişebiliyor. acaba erişmeyecek şekilde nasıl oluşturabilirim.

 
Gönderildi : 11/09/2009 13:23

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Bu oluşturduğunuz klasörlere kullanıcı veya gruplarınız için verdiğiniz izinleri paylaşabilirmisiniz?Ne izinler verdiniz ve grup bazlı yaptığnızı düşünüyorum.

 
Gönderildi : 11/09/2009 14:19

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar konu ile ilgili bilgi paylaşacak yokmu . ben şöyle bir şey yapmaya çalıştım ama olmadı.


ben klasör oluşturuyorm ama paylaşım açtığımda herkes girebiliyor. örneğin: Users (deneme\user) yani domain kullanıcıları güvenli de ekli ve kaldıramıyorum. güvenlik den deny verince domain kullanıcılarına ve özel olarak bir kullanıcıyıda eklesem erişim sağlıyamıyor.hiç işaretlemesem güvenlikden herkes erişiyor.yani erişiyordan kastım klasörün ve dosyanın içerisine birşey kaydedemiyor izin vermediğim ama içerisine girebiliyor ben klasörün de içerisine girmemesini istiyorum

 
Gönderildi : 11/09/2009 14:20

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 


Merhaba,


Bu oluşturduğunuz klasörlere kullanıcı veya gruplarınız için verdiğiniz izinleri paylaşabilirmisiniz?Ne izinler verdiniz ve grup bazlı yaptığnızı düşünüyorum.



aslında şimdi departmanın isminde organizationel unit oluşturup departmanın kullanıcılarını ekledim ama izin verirken o grubu göremedim.


hocam sizden ricam departman isminde grup oluşturmayı ve paylaştıracaklarım bir klasörün altında departmanın paylaşacağı klasörler olacak şekilde ve sadece departmanlar klasörün içerisine girecek şekilde nasıl ayarlayacağımı zamanınız varsa gösterebilirmisiniz acaba şu anda sadece onu bekliyorum buradan gelecek yardımı bekliyorum.

 
Gönderildi : 11/09/2009 14:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam şu şekilde yapabiliyorum C: nin altında her departmana klasör oluşturup paylaşımdan everyone ı kaldırıp kullanacak kişileri ekleyip , güvenlikden de domain kullanıcılarının read i kaldırıyorum bu şeklde oluyor.


Ama benim istediğim ileriye dönük de olsun yani karışıklık olmasın grup lara ayıralım ve bir klasörün altında yani C:\ root da değilde C:\ nin içerisindeki bir köasörde paylaşalım. ve sadece departmanlar kendi klasörüne erişsin bu mümkünmüdür mümkün ise nasıl yapabilirim.

 
Gönderildi : 11/09/2009 14:36

(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
 

C içinde Backup diye genel bir klasör yaratın ve bu klasörün altında departmanlara göre klasörler oluşturun.


 Ve bu klasörlere paylaşım verirken everone seçeneğini kaldırın ve departaman kullanıcılarını klasöre  göre paylaşım listesine ekleyin.


Ya da her departaman klasörünün  içine, isterseniz kullanıcı ya kendi adında bir klasör oluşturabilirsiniz ve her kullanıcıya kendi klasörüne ulaşabilmesi için paylaşım verirken everone kaldırıp kullanıcı ismi seçip istediğiniz yetkiyi verebilirsniz.


Daha sonra kullanıcıların bu klasörlere ulaşabilmesi için kısa yol yapabilrisiniz. Ağ  sürücüsüne bağlan seçeneğinden ya da ağ bağlantılarından giderek bu klasöre  bağlan diyerekte.


Ayrıca isterseniz paylaşılacak klasörü gizli yaparak ağda paylaşıma açabilrisiniz.Kullanıcı bazlı olarak yine...


 


 

 
Gönderildi : 11/09/2009 15:13

Paylaş: