Forum

Baslangıcta Program...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Baslangıcta Program Calıstırma

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
365 Görüntüleme
(@ErenGenc)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaslar sekildeki gibi bir policy düzenim var. Default policy de herhangi bir ayar yok . Yalnız p_muhasebe policy sinde baslangıcta calc.exe calısması gerekıyor ancak calısmıyor. Bu policy i default policy de uygulamak istediğimde sorun yok calıstırıyor. Diğer uygulamak istediğim policy leri uyguluyorum ama bu program calıstırma policy sini ayrı bir policy de yapamadım. Sadece default policy de işe yarıyor. Neden olabilir acaba?


 
Gönderildi : 05/09/2009 01:24

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Default policy herhangi bir ayar yapmadığınızda onun altında yer alan bir OU yeni bir policy uygulasanızda üsten devralma baskın geldiğinden uyguladığınız kural çalışmıyordur.


Bunun için ya üsten devralmayı iptal edin. Veya default policy kaldırın.


Daha geniş bilgi için portalımızda yer alan GPO makalelerini okumanızı tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 05/09/2009 01:33

(@ErenGenc)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Makaleleri okudum yalnız makalelerde şöyle geçiyor. "İlk olarak uygulanan policy bilgisayarın local policy’sidir. Daha sonra sırasıyla Site, sonra Domain ve en nihayetinde OU seviyesinde uygulanmış olan  policy uygulanır ve her zaman en son uygulanmış olan policy’nin kuralları geçerli kalır.  Şayet değişik seviyelerde uygulanmış olan policyler arasında çakışma yoksa yukarıdan aşağıya olmak kaydıyla bütün policyler  geçerli olurlar. "


 Yani en son OU seviyesındeki policy nin uygulanması gerekıyor deniyor. Ayrıca diğer policy lerde sorun yok. Sadece bu program calıstırma policy  de var. Cok mantıksız gorunuyor.


Üstten default policy almayı iptal edersem de güvenlik acıkları olusabilir.Üstten policy almayı da iptal ettim .Yani default policy den etkilelenmemesine ragmen calısmıyor.

 
Gönderildi : 05/09/2009 01:33

(@ErenGenc)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaslar biraz daha arastırdıktan sonra policy acıklamasında birşey dikkatimi cekti ve sorunu çözdüm. Bu policy nin calısması için hem "User Settings" de hem de "Computer Settings" de aynı anda ayarlanması gerekıyormus. Su an ikisini de ayarladım, calıstı. Konu acmak için acele ettim biraz sanırım ama acemilik işte.Bu arada @Rafet S. AYATA hocam bu kadar cabuk ilgilendiğiniz için çok tesekkurler.

 
Gönderildi : 05/09/2009 01:47

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Rica ederim. Geri bildirim için teşekkürler. Gerçi ben pek bişi yapmadım ama siz kendiniz çözdünüz 🙂

 
Gönderildi : 05/09/2009 03:07

Paylaş: