2008 Server Paket G...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2008 Server Paket Gönderim Problemi  

oguzhankaymaz
(@oguzhankaymaz)
Üye

Dostlar


2003 DC nin altında çalışan  MS SQL ve Muhasebe programımı çalıştırtırlığımız 2008 Server  de bir haftadır Paket gönderimleri ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz.


3 Server ve 30 pc nin olduğu network te 2008 Server ve 3 Pc , diğer makinelerden farklı olarak, Ethernet paketlerini Bayt şeklide gönderiyor ve kısa bir zamanda özellikle Server de rakamlar milyarlara yaklaşmaya başlıyor.


Biraz araştırdım, paket bölünmesi yada parçalanması gibi bir mevzuattan muzdarip olabilirmişiz.


Bölünen bu paketler yada oluşan network trafiği , diğer masum Pc lerin çalışmasını engelliyor.


Keza İnternetimizin de  kesintiye uğramasına sebebiyet veriyor.


İhtiyaten, swich lere , Ethernet kartını  hatta modemi bile emanet cihazlarla değiştirerek test ettim, netice çıkmadı


Yeteri kadar titiz virüs taraması yaptığımızı zan ediyorum.


Hasılı,


Bizim bu bayt gönderen makinelerimizin ,  paket gönderir hale  getirebilmenin bir yolunu bilen  var ise, cevap vermesini istirham ediyorum.


Vesselam 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 02/09/2009 18:04
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba Oğuzhan bey ;

 

öncelikle tüm sistem içerisinde bu sorunu yaşayan makine veya donanımı bulmak lazım .. Yoksa sorunun çözümü pek mümkün değil . Bunu da en iyi şekilde makineleri bloklar halinde açık tutarak çözebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/09/2009 15:20
oguzhankaymaz
(@oguzhankaymaz)
Üye

Üstadim  makineleri teker tekerde çalıştırdım ama bir çözüme ulaşamadım.


2008 Server ve problemli pc yi formatlayip yeniden kurduk , yinede   bir neticeye ulaşamadık.


 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 09/09/2009 20:44
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Demekki gözünden kaçmış.. sonuçta sorunlu donanım veya kablo senin networkünde biryerlerde.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/09/2009 21:24
oguzhankaymaz
(@oguzhankaymaz)
Üye

İllaki gözümüzden kaçan bir problem yada ayrıntı var ki hala çözüme ulaşamadık üstadim


Netice itibari ile,


Format, swich ve Eternetleri değiştirmeyi denedim,


İlgisiz bir şey fark ettim, Eternet kartının  chipsetine göre makinelerin  networkteki trafik türü bayt yada paket olarak değişiklik arz ediyor


RTL ler paket gonderirken, bendeki 3 com ve atheros markalar iletişimlerini bayt üzerinden yapıyolar.


Problemli bir makinenin Eternetini RTL chiplilerle değiştirdim, paketler gene fazla ama en azindan bayt dan daha sevimli duruyolar.


Hasılı, donanımsal bir mesele olmadığı zannındayim bizim problemin.


Yazılımlarıda formatladık, gerci SQL yedeklerini  eski kayıtlardan aldık, onlarada bizim virüs programlarının tesbit edemediği bir virüs bulaşmamışsa, ki onlardan da servis alıp tavsiye ettikleri ayarları kullandım,  neticesi belli olmayan bir durum içerisindeyiz.


Tavsiye babından her türlü kıymetli fikirlerinizi beklerim dostlar


 


 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 09/09/2009 21:49
Paylaş: